İtfaiyeciler:“Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz”

 Tüm Yerel-Sen, İtfaiyecilerin 309. Yıl Dönümünde İtfaiye emekçilerinin sorunlarına ve taleplerine ilişkin “Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz” açıklaması yaptı.

Ulus Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, Genel Sekreteri Savaş Çerkez, Genel Mali Sekreteri Burak Uzuntaş, Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, Genel TİS ve Hukuk Sekreteri Volkan Özdemir, Genel Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Doğan Altun, Genel Dış İlişkiler ve Sosyal Sekreteri Müsameddin Topuzoğlu,  Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, Tüm Yerel-Sen Ankara Şube Başkanı Hüseyin Yılmaz, Adana Şube Başkanı Seniha Soylugan ve  üyeleri katıldılar.

Tüm Yerel-Sen üyeleri mesleği sırasında hayatını kaybeden itfaiye emekçilerini anmak ve şehit sayılması için kırmızı karanfil bıraktı.

“Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz! pankartı ile “#Destekolunmeslekolalım” hashtag ile destek isteyen Tüm Yerel-Sen üyeleri, “İtfaiye Memuru Köle Değildir.”, “Susma Haykır İtfaiye Meslektir.”, “Yaşamak ve Yaşatmak İstiyoruz.” sloganları attı.

İtfaiye şehitlerini anmak üzere bir dakikalık saygı duruşunun ardından açıklama yapan Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Dede, ”Başlıca sorunlarımızdan biri yaptığımız işin yasal mevzuatta bir meslek olarak kabul edilmemesidir. Diğeri de görevi başında hayatını kaybeden itfaiye emekçilerinin şehit, yaralanıp uzuv kaybına uğrayanların ise gazi sayılmamasıdır.” dedi.