Emekliler, AKP li Millet vekiline ateş püskürüyor

AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, aynı zamanda FİSKOBİRLİK yönetim kurulu başkanı ve çift maaşla aylık 140 bin lira kazanmasına rağmen hayat pahalılığından ve geçinememekten şikayet  etmesine ayda 7500 TL ile geçinmeye çalışan emeklilerden büyük tepki geldi.

Emeklilerin gözü 1 Ekim’de açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrildi. İktidar kanadından maaşlarda iyileştirme yapılacağı yönünde verilen vaadler bile  emeklileri  umutlandırmıyor..  En son Temmuz ve Ağustos ayları için yüzde 19,44 enflasyon zammı ile hayal kırıklığına uğrayan  emekliler, 29 Ekim’de verileceği söylenen 5 bin liralık  ikramiyeyi ise yetersiz buldu.

“Emeklilerin büyük bir çoğunluğu kıt kanaat geçiniyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle 29 Ekim’de 5 bin TL bir ikramiye verileceği haberi bile Emeklileri mutlu etmiyor.  Bu rakam yetersiz. 5 bin TL nereye yetecek? Bir kereliğine verilen bir şey. Maaşımıza ek olarak her ay 5 bin TL verilse belki yeter ama onun dışında maalesef yetmez. 5 bin TL ile ne yapacağız biz? Artık paranın değeri kalmadı. Pazara ve markete gidip istediklerini alsan zaten 5 bin TL yapıyor” şeklinde konuşarak  140 bin lira ile geçinemediğini söyleyen AKP li Milletvekiline ateş püskürüyorlar.