Antalya’da hayat Moskova’dan daha pahalı…

Antalya’da hayat

Moskova’dan

daha pahalı…

 

Necdet Buluz

 

Rusya-Ukrayna savaşı ve Ruble’deki düşüş yurt dışındaki Rus vatandaşları etkiliyor. Antalya’yı mesken tutan Ruslar için kent şimdi Moskova’dan daha pahalı hale geldi. Antalya’daki restoranlarda yemek yemeyi pahalı bulan Rusların çoğu yemeklerini evlerde yapmaya başladı.

Moskovskiy Komsomolets Gazetesi: Antalya’da artan hayat pahalılığı nedeniyle şehirdeki Rus nüfusta panik başladı. Antalya’da hayat Moskova’dan pahalı

Moskovskiy Komsomolets Gazetesi Antalya’da artan hayat pahalılığı nedeniyle şehirdeki Rus nüfusta panik başladığını öne sürdü.

Turkrus’un aktardığı habere göre Ruslar her gün sosyal medya üzerinden zamlara işaret eden etiketler paylaşıyor. “Taşınma nedeniyle satıyorum” ilanlarında da artış söz konusu.

Gazetenin dikkat çektiği bir sosyal medya paylaşımında İrina adındaki bir genç kız, pahalılık nedeniyle kafe ve restoranlarda yemeyi bıraktıklarını söylüyor.

Şehirde yaşayan Rusları zor durumda bırakan bir etken de Ruble’deki değer kaybı. Bir yıl önce 1 TL 3.2 Ruble iken şimdilere 3.7 Ruble.

Haberin yazarı Yelizaveta Lujbina, denize uzak bir noktada yaşadığını ve semtinde kiraların 12 bin TL’den başladığını aktarıyor. Daha turistik semtlerde ise kira 20 bin TL, yani 72 bin Ruble’den başlıyor.

Bu arada bazı havayolu şirketleri Antalya’ya Moskova’dan daha fazla sefer yapacaklarını açıkladı. Antalya Moskova’dan daha da pahalı olmasına rağmen yine de Ruslar Antalya’dan vaz geçmiyor. Charter seferleri de devam ediyor.

Pegas Touristik, “2023/24 kış sezonu” ve “2024 yaz sezonu” için Antalya’ya yönelik uçuş programının detaylarını paylaştı. 2024 Yaz Sezonunda Rusya’nın

Rusya pazarında faaliyet gösteren tur operatörü Pegas Touristik, 2024 yaz sezonuna yönelik erken rezervasyon satışlarına başladığını duyurdu.

Pegas Touristik, 2023/24 kış sezonunda Rusya’nın Ekaterinburg, Kazan, Kaliningrad, Moskova (Sheremetyevo), Novosibirsk, Omsk, Orenburg, St. Petersburg ve Ufa kentlerinden Türkiye’ye uçuş düzenleyecek.

Pegas Touristik “erken rezervasyon” kampanyası kapsamında Türkiye’nin Antalya şehrine yönelik tatil satışlarına başladığı da duyurdu. Uçuşlar Southwind Airlines tarafından gerçekleştirilecek.

Özel teklif kapsamındaki tatil dönemi 1 Nisan 2024 ile 11 Kasım 2024 tarihleri arasındaki aralığa denk geliyor.

Pegas Touristik, 2024 yaz sezonunda ise Rusya’nın Arkhangelsk, Ekaterinburg, Irkutsk, Kazan, Kaliningrad, Kemerovo, Krasnoyarsk, Moskova (Sheremetyevo), Novosibirsk, Omsk, Orenburg, Perm, Samara, St. Petersburg, Ufa ve Çelyabinsk kentlerinden uçuş düzenleyecek.

Tur paketi fiyatları, Nisan ayında 7 gece 3 yıldızlı otelde, iki kişi için 632 $’dan, 4 yıldızlı oteller için 702 $’dan, 5 yıldızlı oteller için 844 $’dan başlıyor.

Haziran ayında bir haftalık tatilin fiyatı 807 – 1 105 Dolar fiyat aralığından başlıyor.