Barış zirvesinden umut var mı ?

Mısır ın girişimiyre yapılması planlanan Barış Zirvesinden Barış kararı çıkarmı ?
İsrail in kara harekatı için dakikaların sayıldığı bir ortamda bu zirveye katılacak olanlar acaba barış kararını sağlayabilirler mi ?
Bütün dünya umutsuz da olsa bu zirveden çıkacak kararı bekliyor.
Öte yandan Gazze de bunlar yaşanırken İsrail başta Türkiye olmak üzere çoğu ülkeden Büyükelçilerini çekmeye başladı.
BM HIZLI VE ENGELSİZ İNSANİ ERİŞİM İSTEDİ
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’ye “hızlı ve engelsiz insani erişim” talebinde bulundu; İsrail ile Hamas arasındaki savaşın 13. gününde “acil insani ateşkes” çağrısı yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile Kahire’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Guterres, “Uluslararası insani hukuka saygı gösterilmelidir. Acilen gıda, su, yakıt ve ilaca ihtiyacımız var, hem de çok fazla ve sürdürülebilir bir şekilde ihtiyacımız var” dedi.

İsrail ordusu ve Hamas’ın sorumluluğunu reddettiği Gazze’deki hastaneye yönelik saldırıya değinen Guterres, “Sivillerin korunması esastır. Hastanelere, okullara ya da BM altyapısına yönelik saldırılar uluslararası hukuka aykırıdır” şeklinde konuştu.

Hamas’ın saldırılarına atıfta bulunan Guterres, “Bu saldırılar ne kadar dehşet verici olursa olsun, Hamas kontrolündeki bölgede yaşayan 2.4 milyon Filistinlinin toplu olarak cezalandırılmasını haklı gösteremez” ifadelerini kullandı.