Emeklinin canı yanıyor !

 

Emekli sendikaları zam yerine tek seferlik ödemeye tepkili

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ödeneceğine dair açıklaması milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı. 5 bin liralık ödemenin emeklinin zam beklentisini karşılamadığını söyleyen emeli sendikaları duruma tepkili.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını ancak bu ödemeyi fiilen çalışan emeklilerin alamayacağını duyurdu. Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında emeklilere verileceğini açıkladığı 5 bin lira ikramiye kararı, emekliler arasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün ve Türkiye Emekliler Sendikası Başkanı Zeynel Abidin Ergen konuyla ilgili olarak Elips Haber’den Sümeyye Aksu’ya açıklamalarda bulundu.

5 bin liralık ödemenin emeklinin beklentisini karşılamadığını söyleyen TÜED Başkanı Ergün, “Aylardır yapılan bir çalışma var. Biz emeklinin taleplerini tane tane anlattık. Kamuoyuyla da paylaştık. Emekli seyyanen zam bekliyordu. Bir defaya mahsus neyi çözecek. 5 bin lira neyi çözecek, hangi problemi çözecek. Emekli kışlık yakacağını alamaz. Zaten 3 aylık enflasyon yüzde 25’i geçti. Nasıl bu problem çözülecek? Nasıl bu işin içinden çıkılacak?” diye sordu.

“Zamlar emeklinin canını yakıyor”

“Şu anda bize gelen duyumlar, tepkiler beklentilere cevap verilemediği noktasında” diyen Ergün, “Şimdi yılbaşında düzelecek diyorlar. Emekliler aylardır, yıllardır intibak yasasını bekliyor, seyyanen zammı bekliyor. Bu zamlar emeklinin canını yakıyor. Düşük emekli maaşı alan daha az bir para almış oluyor. Yukarısı daha yüksek alıyor. Yani sistem fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapıyor” ifadelerini kullandı.

“Tepkileri azaltmaya yönelik bir çaba”

“Yapılan 5 bin liralık artış AKP ve MHP milletvekillerinin emeklilerin yüzüne bakamayacak hale gelmesinden dolayı var olan tepkiyi azaltmak için verildi” diyen Türkiye Emekliler Sendikası Başkanı Ergen ise, “Emeklilerin ağzına bir parmak bal çalıp onların tepkilerini azaltmaya yönelik bir çaba bu. Aslında daha ötesi var. Şimdi yerel seçimler geliyor. Yerel seçimlerde çıkacak propaganda yapacaklar bu aydan sonra. Şimdi yüzleri yok milletvekillerinin sokağa çıkmaya. Emeklilerden büyük tepki görüyor. Emeklilere bin 5 bin lira verelim de hiç değilse sokağa çıkacak yüzümüz olsun. Arkasında duracağımız bir argüman olsun diye bunu yaptılar. Dolayısıyla bizde bunları kabul etmiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“Beklentimizi karşılamadı”

Beklentilerinin yılbaşında zam dışında memura verilen 8 bin 77 liralık artışın emeklilere de yansıtılması olduğunu söyleyen Ergen, “Bizim kabul edeceğimiz bir şey değil. Emekli arkadaşlarımız da mağdur olacak. Zaten geçinemedikleri için çalışıyorlar. Dolayısıyla kabul edilecek hiçbir şey yok hele hele EYT’li emekliler zaten bundan yararlanamayacak. Sandık emeklileri yararlanamayacak. Dolayısıyla sürekli kestikleri bir şey. Bizim kabul ettiğimiz bir şey değil. Yapılan düzenleme beklentimizi karşılamadı” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/