”Fırsatçılara nefes aldırmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı , 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada ; Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülere nefes aldırmayacağız, dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

-Tamamen fırsatçılıktan kaynaklı fiyatlama davranışları eklenince bizim yükümüz daha da arttı. Ekonomik hiçbir gerekçe ile açıklanamayacak afaki rakamlar gördük. Vatandaşın lokmasına kasteden açgözlülerle karşılaştık.

Yeni kabinemizin önceliklerinden birisi bu balonu söndürmekti. Attığımız kararlı adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok alanda ciddi mesafe aldık. Alınan tedbirler, kesilen cezalar sayesinde otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı.

Güya araç kıtlığından fiyatlar sürekli artarken, bugün artık indirimleri, kampanyaları konuşuyoruz. Benzer bir tablonun konut ve kira fiyatlarında da yaşanacağına inanıyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Nefes aldırmayacağız.

Tüketicilerimizin haklarını bilmesi ve haklarını kullanması önem arz ediyor. Teftiş ve kontrol faaliyetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Kurallardan taviz vermeyeceğiz.