Maskeli günlere geri mi dönülüyor?

Omicron alt varyantı olarak ortaya çıkan Eris varyantı birçok ülkeyi sardı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa, İsrail gibi birçok ülkede görülen Eris varyantı ABD’ye maskeyi geri getirdi. Atlanta merkezli Morris Brown College, maske zorunluluğunu yeniden yürürlüğe koydu. Hollywood’daki Lionsgate stüdyoları da, yeni bir salgına karşı çalışanlarına maske zorunluluğu getirdi.

Zoe Sağlık Çalışması’na göre Eris varyantında en yaygın görülen semptomlar arasında boğaz ağrısı, burun akıntısı, tıkalı burun, değişen koku alma duyusu ve balgamsız öksürük yer alıyor. Başta ABD ve İngiltere olmak üzere pek çok ülkede vaka sayıları yeniden tırmanışa geçerken uzmanlar bu durumu Eris varyantına bağlıyor.

KOCA: ENDİŞEYE GEREK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19’un yeni varyantı olan Eris varyantının Türkiye’de görülmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada endişeye gerek yok dedi.

Koca, “Bu görülen varyantlar sakın ha bizi asla endişelendirmesin ve asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun, endişelenmesin. Genel koruma tedbirimiz griple ilgili nasılsa bundan sonraki süreçte de aynı şekilde olmalı. Yaşlılarımızın, kronik rahatsızlığı olan büyüklerimizin özellikle kalabalık ortamlarda, özellikle bir şekilde virüs etkisinde olan vatandaşlarımızdan kendilerini korumak için gayret göstermeleri her zaman yapacağımız bir uygulama” açıklamasında bulundu