“SAVAŞIN DA BİR AHLAKI VAR,İSRAİL ÖRGÜT GİBİ DAVRANMAMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların, bir an önce son bulması gerektiğini söyleyerek   taraflara itidal çağrısı yaptı .

Erdoğan,AK Parti Grup Toplantısı’nda gündemdeki önemli  konularla ilişkin  görüşlerini açıklarken Hamas ile İsrail arasında yoğunlaşan savaş ile ilgili olarak  Türkiye’nin arabuluculuğa açık olduğu mesajını da verdi.

Erdoğan şunları söyledi:
Bizim hem kendi terörle mücadelemizde, hem de bölgemizdeki savaş ve çatışmalardaki tavrımız gayet açıktır. Sivil yerleşimleri hedef alan hiçbir saldırıyı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz. Maalesef İsrail ve Gazze’deki çatışmalarda bu ilke çok ağır bir şekilde ihlal edilmektedir.

İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde Gazze’deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz.

Elektriğini, giriş-çıkışlarını kesip, camisinden kilisesine tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, içinde sivillerin yaşadığı binaları yerle yeksan ederek, her türlü utanç verici yöntemle yürütülen çatışma, savaş değil katliamdır.

Gazze’ye yönelik orantısız saldırıları dünya kamuoyu nezninde, İsrail’i hiç beklemediği bir konuma itebilir. Sivil yerleşimleri bombalamak, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmak, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir.

İsrail bir devlet gibi değil, örgüt gibi davranırsa örgüt gibi muamele görecektir.