CHP DE ÖZGÜR ÖZEL DÖNEMİ

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda ikinci turda 812 oy alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Partinin 8.Genel Başkanı seçildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy almıştı.

Cumhuriyat Halk Partisi’nin (CHP( 38. Olağan Kurultayı’nda saat 21.00’de başlayan oy verme işlemi saat 23.00’te tamamlandı. İlk tur seçimde Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı.

Kurultayda ikinci turda 812 oy alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan seçildi.

ÖZEL:SİZLERE İNANDIK SİZ DE İNANDINIZ

Sonuçlar açıklandıktan sonra ,CHP’nin önceki başkanlarına ve Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Özel, şunları söyledi:

“CHP’nin 130 milletvekilinden oluşan harika bir grubu var. Bu salondan 130 milletvekilimizle el ele omuz omuza çıkıyorum. Kol kola, omuz omuza çıkıyorum. İmza sayıları çok konuşuldu. Ben seçim sonuçlarını sayın başkanım müsaade ederse 1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyor, hepsine teşekkür ediyorum.

Zorlu bir süreci geride bıraktık. Büyük bir travmanın ardından umutsuzluğu umuda çevirmek, düşmüş omuzları dikleştirmek, yere bakan yüzleri havaya kaldırmak ve asılan suratları güldürmek…Buna inandık, arkadaşlarımızla inandık. Sizlere inandık. Siz de inandınız. Umudu yükselttiniz. Umut içindeyiz. Bu zor süreçte bu salondan dışarıya hiçbir kırgınlık çıkarmayacağıma kendi adıma söz veriyorum. Benim, süreç boyunca ve bugün istemeden kırdıklarım olduysa affola.