‘Gazetecilik suç değildir”

Gazetecilik suç değildir,  yaşamak için gerçeklere hepimizin ihtiyacı var

Mimarlar Odası Ankara Şubesi  son zamanlarda özgür basına uygulanan baskılar ve tutuklamalarla ilgili olarak yazılı bir açılama yaptı.

Açıklamada da Gazeteciliğin suç olmadığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi:

-Haber yaptıkları ve gerçekleri yazdıkları için cezaevinde yatan gazetecilerle birlikte, halkın haber alma hakkını savunan ve gazetecilik yapan T24 yazarı Tolga Şardan’ın tutuklanması, Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç’in  gözaltına alınması, Birgün Gazetesi hakkında soruşturma başlatılması ve gazetecilere verilen gözdağları ile yeni bir baskı dönemiyle karşı karşıyayız.

Sansür yasasıyla basına gözdağı veren iktidar, halkın haber alma hakkını engelleyerek basın ifade özgürlüğünü yerle bir etmiştir.

Gazetecilik kamusal bir görevdir ve gerçeklerin sansürlenmesi için yapılan her müdahale bizleri; halkı ilgilendirir.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak haber alma hakkımızın engellenmesini kabul etmiyor, hakikatin peşinde olan gazeteciler üzerindeki baskıyı reddediyoruz. Yaşamak için, gelecek için gerçeğe, yalnızca gerçeğe hepimizin ihtiyacı var.

Halkın haber alma hakkını savunan, gazeteciliğin gereğini yerine getiren tüm basın mensuplarını dayanışmayla selamlıyor, yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.  Tüm toplumu basın özgürlüğüne sahip çıkmaya ve özgür kalemlerle dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz.

 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi