” İlk fırsatta Filistin’e gideceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan’ın 50 +1  çağrısına ”  Ne değiştireceksen değiştir ama bizimle anayasa değiştiremeyeceksin.”  diye cevap  verdi.

Parti olarak bu tartışmanın içinde olmayacaklarını belirten Özel, konuyla ilgili olası bir düzenlemeye kapıları kapattı.

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada .Özel, “Erdoğan sen  ne değiştireceksin bilmiyorum. Sistem mi ittifak mı? Ne değiştireceksen değiştir ama bizimle anayasa değiştiremeyeceksin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP ile ittifakı sonlandırmak için bu yönde bir düzenleme planladığı iddialarına değinen Özel, “Ayrılmanıza bel bağlayan yok, umut bağlayan yok. Biz kendi yolumuzdayız.” diye konuştu.

 

“İsrail Filistin’e karşı soykırıma girişti. Öldürülen çocukların sayısı 4 bin 600’e ulaştı. Elektrikleri kesilen bir hastanede küvezdeki çocuklar hayatını kaybetti. Dünyanın güçlüleri sessizliğe büründü, aynı 1995’te (Srebrenitsa katliamı) olduğu gibi. Bugün yapılması gereken Filistin’e sahip çıkmak. İlk fırsatta insani yardımların ulaşmasını sağlamak, soruna dikkat çekmek için Filistin’e gideceğiz, bunun için girişimlerde bulunuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde DİSK, İstanbul’dan Ankara’ya gelirde adalet yürüyüşü başlattı. Bu partinin geçmişinde sendikalara güç veren bir CHP, 70’lerde yapılan seçimleri kazanmıştı. DİSK’in yürüyüşüne güzergahtaki tüm örgütlerimiz destek verdiler. Asgari ücret vergiden muaf ama vergi dilimleri hesaplanırken asgari ücret hesaba katılıyor.”