Can ATALAY’a ödül

osyal Demokrasi Derneği, her yıl insan hakları alanında yaptığı çalışmalar veya bu alanda verdiği mücadele ve insan hakları konusundaki duyarlılıklarıyla öne çıkan kişi veya kurumlara verdiği “SDD İnsan Hakları Ödülü”nü 2023 yılı için TİP Hatay Milletvekili Can ATALAY’a veriyor.

SDD tarafından yapılan açıklamada, insan hakları konusundaki duyarlılığı, insan haklarından taviz vermeyen duruşu ve mücadelesi dikkate alınarak “2023 SDD İnsan Hakları Ödülü” tüm kamuoyunun vicdanında yer edinmiş TİP Hatay Milletvekili Can ATALAY’a verilecektir.

Sosyal Demokrasi Derneği’nin açıklaması şöyle;

Can ATALAY, demokrasi mücadelesinde hep önde olan, mağdurların, yoksulların ve özgürlük mücadelesi verenlerin avukatlığını üstlenen, Gezi Parkı eylemlerinin yılmaz savunucusu olarak kendisini halkına adamış bir mücadele insanıdır.

İstanbul Silivri, Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan Can ATALAY, 2023 Genel Seçimlerinde, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilmiştir. Milletvekili seçilmesinin ardından tahliye başvurusu reddedilmiştir. Açıkça Anayasanın ihlali olan bu durum kabul edilemez.

Bu nedenle, “2023 SDD İnsan Hakları” ödülünü Can ATALAY’a vermekten onur duyuyoruz.

2023 SDD İnsan Hakları ödülü 11 Aralık 2023 Pazartesi günü, saat 17.00’de Ankara/Çankaya Yılmaz Güney Sahnesi’nde verilecek.

SDD İnsan Hakları Ödül programı çerçevesinde Prof. Dr. Selin Esen ARNWİNE “Türkiye’de Temel Hakların Korunmasında Yargı Organının Rolü ve Güncel Sorunlar” konulu bir sunum yapacaktır.