”Halk günden güne yoksullaşıyor”

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, Antalya’da yöneticiler ve üyeler ile AKP iktidarının 2024 bütçesine karşı basın açıklaması yaptı. Genel Başkan Mücahit Dede, ‘Patronların değil milletin bütçesinin hazırlanmasını istiyoruz’ dedi.

Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede ve MYK yöneticileri, Birleşik Kamu-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Tüm Yerel-Sen Antalya Şube Başkanı Demet Kurupınar, yöneticiler ve üyeler katıldı.

‘AKP iktidarının 2024 bütçesinde emeğe, emekçiye ve yurttaşa yer yok’ diyerek yapılan açıklamada Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Mücahit Dede, ‘Bir ülke, emekçilerin, üretenlerin, değer yaratanların elinde yükselir. Bir ülke için itibar, saraylar inşa etmekten değil alın teriyle çalışan yurttaşların haklarını almasından, insani koşullarda yaşamasından geçer. Büyük Devrimci Atatürk’ün köylü milletin efendisi, emekçiler ülkenin kıymetlisi olarak kurduğu bu Cumhuriyet, ne yazık ki bir avuç zümre hariç ,halkın tüm kesiminin günden güne yoksullaştığı, değersizleştiği bir ülkeye dönüştürülmüştür. Ülke nüfusunun nerede ise yüzde 99’u, yüzde 1’lik bir kesimin servetine servet eklesin diye çalışır, yaşayamaz, barınamaz, nefes alamaz hale gelmiştir. Elbette bu sistemli yoksullaştırmadan biz kamu emekçileri de en ağır şekilde payımıza düşeni aldık ve almaktayız’ dedi.