Hedef: Zengin turist ve lüks tatil…

Hedef: Zengin turist

ve lüks tatil…

 

Necdet B.SİVASLI

 

 

Bizi takip eden okurlarımız hatırlayacaklardır.

Daha önce yazdığımız yazılarda şu konuya vurgu yaptık:

“Az ama para harcayan lüks turizmin önünü açmamız gerekiyor.”

Şimdi bunun önü açılıyor.

Rusya’da faaliyet gösteren PEGAS Touristik, Türkiye’de 2021 yılında kullanıma sunduğu PEGAS Select’in 2024 hedeflerini açıkladı.

NG Phaselis Bay’da gerçekleştirilen yılbaşı etkinliğinde yapılan sunumda PEGAS Select’in satış hacmini 2021 yılına göre yüzde 120 artırarak 55 bin turiste ulaştığı bilgisi verildi.

PEGAS Select konsepti çerçevesinde düzenlenen 2023 yılının en pahalı Türkiye turu, Murmansk’taki bir seyahat acentesinde rezerve edilen 154 bin euro (15,2 milyon rubleden fazla) değerindeki başvuru oldu.

Şirket, 2024 yılında premium segmentte Türkiye’ye tur satışlarını yüzde 40 oranında artırmayı planlıyor.

PEGAS Touristik, Kasım ayında başlayan 2024 yazına ait mevcut satış hacimlerinde büyük artış olduğunu açıkladı. Erken rezervasyon satışlarının bir önceki seneye göre yüksek olduğu belirtilen açıklamada “Bu yıl Türkiye’nin erken rezervasyon kampanyasının satışları geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslanamayacak kadar yüksek. VIP düzeyindeki oteller ve 5 yıldızlı otellerde yüzde 57’ye varan indirimler sunuyoruz” denildi.

PEGAS Select’in Türk portföyünde bulunan premium konseptindeki 34 otel sayısının 2024 yaz sezonunda artırılması planlanıyor.  Yapılan açıklamada, “Gelecekte proje kapsamındaki ülkelerin listesini Türkiye ve Tayland’a yeni destinasyonlar ekleyerek genişleteceğiz. Kaliteye odaklanacağız. Mevcut destinasyonların her birinde PEGAS Select konseptine göre sağlanan en yüksek hizmet seviyesine sistematik olarak ulaşacağız ve ancak bundan sonra ülke sayısını genişletmeye başlayacağız” bilgisi verildi.

Öte yandan PEGAS Touristik, NG Phaselis Bay’da 2024 ilkbahar ve yaz turlarının fiyatlarını açıkladı:

İki kişilik 24 Mart 2024 kalkışlı 7 gecelik tur 299,1 bin rubleden,  

İki kişilik 2 Haziran 2024 kalkışlı 7 gecelik tur 367,7 bin rubleden, 

İki kişilik 24 Ağustos 2024 kalkışlı 7 gecelik tur 454,3  bin rubleden satılacak.

Coral Travel tur operatörünün Halkla İlişkiler Direktörü Marina Makarkova’nın kaydettiği gibi, Rus turistler kış aylarında Antalya sahilinin yanı sıra gezilere de ilgi gösteriyor.

Makarkova, “İstanbul, Ankara, Kapadokya, Sultanhanı ve Antalya kervansarayları, Pamukkale, Bursa ziyaretlerinden oluşan sekiz günlük “Türkiye’nin Altın Çemberi” adlı tur için talep alıyoruz. “Klasik İstanbul” turu da istikrarlı talep görüyor. Türkiye’nin kayak merkezlerine de talep var” ifadesini kullandı.      Rus Acentalar Türkiye Satışlarındaki

Sputnik’te yer alan habere göre FUN&SUN Halklar İlişkiler Direktörü Olga İvanova, “Türkiye’de kış sezonunda Antalya dışında, İstanbul’daki şehir gezileri de rağbet görüyor. Şu anda şehirde, gezilere ve alışverişe uygun 10-16 derecelik konforlu sıcaklık var. Turistler ayrıca İstanbul ve Kapadokya’ya kombine turlar için rezervasyon yaptırıyor” dedi.

Rus turistlerin tatil için en çok harcama yaptığı destinasyonlar da şöyle:

Rusya‘da tur operatörleri müşterilerinin bu yıl hangi ülkede ne kadar harcadığını açıkladı. Bu yıl da en pahalı yurt dışı tatili 500 bin rubleyle Maldivler oldu (5 bin 500 dolar).

TürkRus’un tur portalı Sletat.ru’nun açıkladığı verilerden derlediği habere göre ikinci en pahalı tatil 230 bin rubleyle Küba’da. Bunu 208 bin rubleyle Sri lanka ve 205,6 bin rubleyle Tayland izliyor.

BirleşikArapEmirlikleri’nde yurt dışı tatili 195,3 bin ruble olurken Türkiye’de 170,7 bin ruble, Mısır’da 157,5 bin ruble, Tunus’ta 153,2 bin ruble oldu. En ekonomik yurt dışı tatili 86,4 bin rubleyle Abhazya’da.

Portal Rusya içi turların ortalama fiyatını da 67 bin 300 ruble olarak açıkladı

Özetleyelim:

Hedefimiz paralı ve lüks tatil ve turist ise biz de hazırlıklarımızı buna göre yapmamız gerekiyor. Otel ve yeme-içme sektörünü de buna uygun duruma getirmemiz şart.