İmamoğlu’ na karşı aday arayışı sürüyor

Erdoğan, İmamoğlu’nun karşısına Karadenizli aday çıkaracak

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına Karadenizli bir aday ile çıkmayı planladığı konuşuluyor.

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Başkan adayı konusunda kaynaklar, İstanbul’daki Karadeniz lobisine ve bu lobinin gücüne dikkat çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış; Ali Müfit Gürtuna, Recep Tayyip Erdoğan, Kadir Topbaş ve Ekrem İmamoğlu gibi isimler Karadenizli. 2019 seçiminde AK Parti, Erzincanlı olan son Başbakan Binali Yıldırım’ı aday göstermiş; ancak Yıldırım, İmamoğlu’na karşı seçimi kaybetmişti.

Mehmet Ergün Turan’ın ismi öne çıkıyor

Elips Haber’den Kadir Gürhan’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadenizli mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun karşısına yine bir Karadenizli ismi çıkarmayı planlıyor. Bu noktada Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın adı dillendiriliyor. Daha önce TOKİ Başkanlığı yapmış olan Turan’ın Trabzonlu olması adaylık iddiasını güçlendiriyor. Turan, aynı zamanda İstanbul’da depreme karşı kentsel dönüşüm çalışmalarında da TOKİ tecrübesiyle öne çıkıyor. Turan’ın isminin yıpranmasın diye son ana kadar öne sürülmediği ifade ediliyor.

Anketler Ali Yerlikaya diyor

Yerel seçimlere doğru gidilirken, anket şirketleri de araştırmalarını yoğunlaştırdı. AK Parti’nin yaptırdığı ankette vatandaşlara, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olmalı?” sorusu yöneltildi. 1-3 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul’da oy kullanacak olan 2 bin 466 katılımcı ile telefonla mülakat yöntemi ile yapılan araştırmada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ismi öne çıktı. Katılımcıların Yüzde 45,4’ü Ali Yerlikaya’ya oy vereceğini, yüzde 41,1’i oy vermeyeceğini, 13,5’i ise kararsız olduğunu söyledi. Ali Yerlikaya’yı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki dönem Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Murat Kurum, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu takip etti.

Ali Yerlikaya: Gündemimizde yok

Görevi Süleyman Soylu’dan devraldıktan sonra çetelere, suç örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik önemli operasyonlar yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen gelen sorular üzerine, “Gündemimizde böyle bir şey yok” yanıtını vermişti.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/