Kadınların nafaka kozu !

Tutuklanan yaşlı adamın nafaka borcunu ödeyen Erkekleri Koruma Derneği Başkanı yaşananları anlattı

Eski eşine nafaka ödemediği için tutuklanan 81 yaşındaki Zülfü Ş.’nin nafaka borcunu ödeyen Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, 81 yaşındaki birinin nafaka borcunu ödemediği için cezaevine gönderilmesinin eşitliğe aykırı bir durum olduğunu söyledi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Zülfü Ş., geçen ay 20 yıl önce boşandığı eski eşine nafaka ödemedi. Avustralya’da yaşayan eski eşinin şikayetçi olması üzerine Zülfü Ş., “nafaka hükümlerine uymama” suçundan cezaevine gönderildi. Erkekleri Koruma Derneği, Zülfü Ş.’nin nafaka borcunu ödeyerek onu cezaevinden çıkarırken yaşananlar nafaka tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, kadınların nafakayı koz olarak kullandığını savunarak, “Bu eşitliğe aykırı bir durum” dedi.

Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, nafaka borcu nedeniyle cezaevine gönderilen 81 yaşındaki Zülfü Ş.’nin borcunun ödenmesi ile ilgili olayın nasıl yaşandığını Elips Haber’den Betül Vural’a anlattı. 81 yaşındaki adamın nafaka ödemediği gerekçesiyle tutuklandığını haberlerde gördüklerini açıklayan İnceler, “Sosyal medya aracılığıyla vatandaşlarımız derneğimizi bilgilendirdi. Biz de 1 saat içerisinde tüm gerekli bilgilere ulaştık. Dosya numarasını öğrendik, İcra Dairesi’ne ulaşarak borcu ödedik. Daha sonra Ceza İnfaz Kurumu’yla görüştük, bizi dedemizin akrabasına yönlendirdiler. Dedemizin ailesi Avustralya’da, burada kimsesi yok” diye konuştu.

Zülfü Ş.’nin cezaevinden çıktıktan sonra kendisini arayıp teşekkür ettiğini belirten İnceler, ‘’Bana ‘Bir borcum var mı?’ diye sordu. Ben de ‘Hayır, kesinlikle yok’ dedim. Beyefendi ne kadar borcu olduğundan bile haberdar değildi. 81 yaşındaki adamı çok komik bir rakamdan dolayı kasıtlı bir şekilde cezaevine gönderdiler’’ ifadelerini kullandı.

Zülfü Ş.’ye yardım ettikleri için mutlu olduklarını aktaran İnceler, “Amcamızın kişisel meseleleri, aile olayları bizi ilgilendirmiyor. Buradaki asıl mesele 81 yaşındaki bir adamın nafakadan dolayı cezaevine girmesi. Çünkü kadın bunu koz olarak kullanıyor. Burada bir haksızlık var” şeklinde konuştu. İnceler, “81 yaşındaki adam kadının gücüyle cezaevine gönderiliyor, bu devletin kadına vermiş olduğu bir güç. Bu eşitliğe aykırı bir davranış” dedi.

“Kadınların da erkeklerin de yanındayız”

“Aile ilişkilerindeki olaylar, nafaka ve velayet meselelerinde kadınlar tarafından çok suiistimal ediliyor. Biz eşitliğin yanındayız, erkeği ayırmıyoruz. Kadınların da erkeklerin de yanındayız” diyen Dernek Başkanı İnceler, dernek olarak nafaka konusuna bakış açılarına da değindi. İnceler, “Eğer kadın ve erkek hayatları boyunca birlikte çalışmışsa mal paylaşımı zaten yarı yarıya yapılıyor, karşı taraf da çalışıyorsa nafakaya gerek yok. Eğer kadın hiç çalışmamışsa, eşi çalıştırmamışsa erkek bir süre kadına bakmalı, kadın kendi hayatını düzene sokacak seviyeye geldikten sonra nafaka kesilmeli” ifadelerini kullandı.

Çocuk için nafaka konusunda ise görüşlerinin net olduğunun altını çizen İnceler, “Bir anne ve baba evladına her zaman bakmak zorunda. Biz genel olarak kadına verilen nafakaya karşıyız, çocuğa verilen nafaka zorunlu olmalıdır. Nafakaya kesinlikle karşı değiliz, ama nafaka mantıklı şekilde verilmeli” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.com/