MB Başkanı ”Kiralar Yüksek” olduğu için ev tutamadı

Türkiye’de asgari ücretin ne kadar olacağı tartışılırken Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kiralarla ilgili yaptığı bir açıklama gündem oldu. Türkiye’de son 1-2 yıldır yüksek kiralar vatandaşların en büyük sorunu haline geldi. Özellikle büyükşehirlerde vatandaşlar fahiş kiralardan şikayetçi durumda. Başta İstanbul olmak üzere Anadolu da bile  kiralar aldı başını gitti. En düşük evlerin kiraları bile asgari ücretin üzerinde.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’ten Ahmet Hakan’a konuştu. MB Başkanı Erkan da yüksek kiralardan şikayet etti. İstanbul’da ev bulamadıklarını ifade eden Erkan, annesinin yanına taşınmak zorunda kaldıklarını aktararak “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu?” dedi.

YA GARİP GUREBA NE YAPSIN?

Uzun süren ABD yaşamı sonrasında Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasıyla yeniden Türkiye’ye dönen ve Merkez Bankası’nın başına geçen Hafize Gaye Erkan’ın yürüttüğü göreve rağmen verdiği bu tepki sosyal medyada da tartışma konusu oldu.

Bu haber karşısında şaşkına dönen gariban vatandaş ise ;ayda 200 bin liraya yakın maaş alan Merkez Bankası Başkanı yüksek kiralardan dolayı ev tutamıyorsa ya  bizler asgari ücretle nasıl ev tutalım diye hayretlerini  dile getirdiler.