SELİN ŞEKERANBER VE YUDUM ÇETİNER’ANTALYA PİYANO FESTİVALİ’NDE!

PİYANİST SELİN ŞEKERANBER VE YUDUM ÇETİNER’DEN OLUŞAN DUO BLANC & NOIR ‘IMAGINE’ KONSERİ İLE 17 ARALIK’DA 23. ULUSLARARASI ANTALYA PİYANO FESTİVALİ’NDE!

 

 

Duo Blanc & Noir olarak farklı kültürleri birleştirmek, bununla zenginleşebilmek ve herkese aktarabilmek için yol almaya devam eden piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner, 23. Uluslararası Antalya Piyano Festivalikapsamında 0-7 yaş grubuna özel hazırladıkları “IMAGINE” konseri ile 17 Aralık’da Antalya’da dinleyici ile buluşacak.

 

Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner IMAGINE projesi ile 0 ile 7 yaş arası çocukları klasik müzikle tanıştırmak ve onlara bu konuda duyarlılık kazandırmayı amaçlıyor.

 

Çocuklar için piyano ile canlı bir deneyim yaşamaları amacıyla tasarlanan projede, müzik sadece duyulmakla kalmayıp, aynı zamanda keşfediliyor ve kişinin kendi eylemleriyle bir deneyime dönüşüyor. Temel müzik eğitiminin; şarkı söylemek, müzik dinlemek, dans etmek ve müziğe ritim ile eşlik etmek gibi yaratıcı unsurları konseri çocuklar için eşsiz ve kalıcı bir deneyim haline getiriyor. IMAGINE albüm ve kitabından özel seçilmiş ninni ve hikayeler ile çocuklar heyecan verici bir müzikal yolculuğa çıkıyor ve kendilerini şimdiye kadar bilmedikleri bir dünyaya bırakıyor. Çocuklar Piyanoyu bir enstrüman olarak tanırken katılımcı aktiviteler ile müziğin, konserin ve aksiyonunun bir parçası oluyor. Oda müziği enstrümantasyonuna uygun bir müzikal ortam ve sahne tasarımı da çocuklar için deneyimli bir alan oluşturuyor. IMAGINE kitabından hikayeler ve ninniler sunulurken, diğer piyanist çocukların da hikayeyle birlikte esere eşlik edebilecekleri erken müzik eğitim temaları hazırlanıyor. (Ritm tutma, müziğe uygun hareket, dans, şarkı söyleme, piyanoyu deneyimleme, siyah tuşlarda doğaçlama deneyimleme, renklerle müziği bağdaştırma gibi)

 

Piyanist, eğitimci Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’in oluşturduğu Duo Blanc&Noir’nın tüm dijital müzik platformlarında yer alan IMAGINE albümlerinin kolay dinlenen, zengin müzikal alt yapılı ninnilerinn notalarını içeren kitabı tüm çocuklara müziğin iyileştirici ve hayal gücünü geliştirici etkisiyle ulaşabilmesinin yanı sıra içinde her ninniye özel hazırlanmış hikayeler ve görseller ile sanatta birden çok disiplini birleştirme ve yeni yaratılara yol açma bakımından da özgün bir örnek oluşturuyor.