UĞUR MUMCU, BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN SEMBOLÜDÜR

UĞUR MUMCU’NUN FAİLİ NATO’DUR! 

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 31 yıl önce  öldürülen  Uğur Mumcu’nun evi önünde anma töreni düzenledi.

Anmaya Uğur Mumcu’nun ağabeyi Av. Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun yeğenleri Evren Mumcu ve Baran Ateş de katıldı. Anmada Av. Ceyhan Mumcu, TGB Genel Sekreteri Barış Dikmen ve Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Tahsin Murat Demirbaş konuşma yaptı. Konuşmalarda Uğur Mumcu’yu katledenin NATO olduğu ve onun mirasının Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde yaşadığı vurgulandı.

“UĞUR’U TGB VE VATAN PARTİSİ İLE ANIYORUM”

Avukat Ceyhan Mumcu, kardeşi Uğur Mumcu’yu anlatırken, “Ben her yıl Uğur’u TGB ile anıyorum. Niçin TGB ile andığımı bugünkü dün TBMM’de yapılan NATO oylamasını izlerseniz çok iyi anlayacaksınız.”dedi. İsrail’in Gazze’deki saldırılarında şehit olan gazeteceleri anan ve Filistin halkına başsağlığı dileyen Mumcu konuşmasında şunları söyledi:

“Uğur, Atatürk’ün tam bağımsızlık ve anti emperyalizm mücadelesinin veraset belgesine sahip çıkma gayreti içinde yaşadı. 25 yaşında bu davaya girdi ve 50 yaşında emperyalizmin ve ABD’nin Türkiye ve insanlık üzerinde oynamak istediği oyuna engel olduğu için yok edildi. Ama o yıldan bu yana 30 yılda, tek gazetecidir ki ölüm anı ve sonraki günlerde hep anılır. Bir de talepte bulunulur. ‘Kim yaptı ortaya’ çıksın diye. Yargı ve devlete o kadar baskı ve tazyik yapıldı ki sonunda tetikçiler çıktı. Ama azmettirenler hala bilinmiyor. Onlar için soruşturma yapılmıyor. Hukuk tam çözmemişse bile tarih olayları çözüyor.

“UĞUR MUMCU, EMPERYALİZME KARARLI TAVIR DEMEKTİR”

Anmada konuşma yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Sekreteri Barış Dikmen, Uğur Mumcu cinayetini  faili meçhul olarak nitelendirenlere yanıt verdi: “Bu cinayetin faili meçhul değildir. 31 yıldır bellidir. Türkiye’yi bölmek, Cumhuriyeti yıkmak için, Türk milletinin tarihinin hakkından gelmek için katledilmiştir.”