Zammı beğenmediler,Belediye Binasını taşladılar

İstanbul’da servisçiler yüzde 28 zammı yetersiz buldu

İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, İstanbul’da taksi ve servis ücretlerine yapılan yüzde 28’lik zammın tatmin eden bir oran olmadığını söyledi.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ocak Ayı Toplantısı’nda taksi ve servis ücretlerine yüzde 28’lik zam yapılmasına karar verildi. Daha önce yüzde 60 zam talep eden servisçilere yapılan zammı değerlendiren İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Günhan Sinar, zam oranının maliyetlerini karşılamadığını söyledi.

Elips Haber’den Betül Vural’a konuşan Sinar, her şeye zam geldiğini belirterek, “Yeniden değerleme oranı yüzde 58. Asgari ücret yüzde 50 arttı. Her şey yüzde 50-60 oranında arttı. Bu sebeple yüzde 28 bizim için yetersiz” dedi.

İkinci yarıyıldan itibaren geçerli olmak üzere en düşük servis ücretinin bin 665 TL olacağını aktaran Sinar, “Zam yeterli olmasa da biz sorumlu bir taşıma grubu olarak İstanbul halkına fedakarlık yaparak hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Herkes gibi servis şoförlerinin de giderlerinin arttığını ifade eden Sinar, yeni bir zam talebi yapıp yapılmayacağı ile ilgili soruya ise, “Ekonomik koşullar neyi gerektirir, bakacağız. Yarının ne getireceğini bilemeyiz. Meslektaşlarımızı zorlayacak bir şey olursa bir zam talebi gelir” yanıtını verdi.

 

Kaynak: https://www.elipshaber.com

TAŞLI SOPALI BİNAYA SALDIRI

Öte yandan Toplantı salonunun önünde toplanan minibüsten 8+1 taksiye dönüştürülen taksiciler, müşteri bulamadıkları için araçlarının 4+1’e dönüştürülmesi taleplerinin yerine getirilmemesini protesto etti.

Binaya taşlı saldırıda bulunan gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Bazı protestocular gözaltına alındı.