“Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti”

ANKARA TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ KULUÇKA MERKEZİ MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

 

    Ankara Büyükşehir Belediyesinin Başkentte bilim ve teknolojinin gelişmesi ve genç girişimcilere destek olunması için hizmete açtığı ‘‘Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’’ meyvelerini vermeye başladı. Merkezden faydalanan Livemedy adlı firma, İhlas GSYO’dan 750 bin dolarlık yatırım aldı. Firmayı sosyal medya hesapları üzerinden tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti diye boşuna demedik!” dedi.

 

    Ankara Büyükşehir Belediyesi bir yandan teknolojik gelişmeleri takip ederken bir yandan da bilişim sektörüne ve genç girişimcilere desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

    Büyükşehir Belediyesinin atıl bir alandan genç girişimcilerin fikirlerini gerçeğe dönüştürebileceği bir yaşam alanı haline getirdiği ve bugüne kadar bilim ve teknoloji alanında pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan ‘‘Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’’ başarılarına yenilerini ekledi.

750 BİN DOLARLIK YATIRIM ALDI

     Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve genç girişimcilere destek olmak için hizmete açılan merkezden faydalanan veglobal bir uzaktan sağlık bilgi sistemi olarak faaliyetlerini sürdüren Livemedy adlı firma, İhlas GSYO’dan 750 bin dolarlık yatırım aldı.

YAVAŞ: “ANKARA BİLİM VE TEKNOLOJİNİN DE BAŞKENTİ DİYE BOŞUNA DEMEDİK!”

     Başkentte dijital dönüşüm başlatarak birçok ilke imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, merkezden faydalanan Livemedy adlı firmayı sosyal medya hesapları üzerinden tebrik etti. Başkan Yavaş paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti diye boşuna demedik! Genç girişimcilere destek olmak için hizmete açtığımız Ankara Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nden faydalanan Livemedy, İhlas GSYO’dan 750 bin dolarlık yatırım alarak sağlık sisteminde dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olma yolunda ilk adımı atmış oldu. Kendilerini tebrik ediyor, tüm girişimcilerimizden aynı başarıları bekliyoruz.”

‘‘ANKARA TEKNOLOJİ KÖPRÜSÜ ÇOK SAYIDA İMKÂNI BARINDIRIYOR’’

     Ankara’da girişimcilere verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür eden Livemedy kurucusu ve CEO’su Taylan Gürler Önerci şu ifadeleri kullandı:

‘‘Ankara Büyükşehir Belediyesinin duyurularından sonra Teknoloji Köprüsü Kuluçka Merkezi’nden haberdar olduk ve iletişime geçtik. Yönetim de yer alan Bilkent Cyber Park ile görüştüğümüz için başvurumuzu yaptık, projemiz kabul edildi ve biz de burada yer aldık. Merkezde kendi ofisimiz var ve burada toplantı ve konferans salonunun yanı sıra burası çok sayıda imkânı barındırıyor. Dikmen Teknoloji Merkezi’nin de merkezi bir yer olması çok önemli bir avantaj ve burayı firmalara tavsiye ediyorum. Biz Türkiye’deki ilk akredite olan uzaktan sağlık bilgi sistemlerinden birisiyiz ve bunu Türkiye’de ve aslında dünya çapında bir Pazar yeri platformu olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz dolayısıyla başta reklam olmak üzere altyapıyı geliştirmek için bu kaynakları kullanacağız ve sağlık sisteminde dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olmayı planlıyoruz bu kapsamda da aldığımız yatırımları daha güçlü ve etkili şekilde ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Biz de kullanıcılar dünyanın neresinde olursa olsun ne zaman olursa olsun ihtiyaç duydukları doktorlar, diş hekimleri, psikolog, diyetisten ve veterinerle görüşebiliyorlar. Kendilerine açtıkları özel kişisel hesaplarıyla bütün şikayetlerini detaylı bir şekilde paylaşabiliyorlar hatta Türkiye Cumhuriyeti hekimlerinden online reçete, tanı ve rapor hizmetleri de alabiliyorlar dolayısıyla bir dijital hastane gibi düşünebilirsiniz biz bir Pazar yeri platformuyuz ve dolayısıyla ve kesinlikle bir hani şu hekim ve ya bu veteriner yönlendirmesinde bulunmuyoruz bu Pazar yerinde insanlar diledikleri hekimlerle ve diledikleri sağlık profesyonelleri ile görüşerek uzaktan sağlık hizmeti alabiliyorlar.’’