KADIN LİDERLER GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

ANKARA KENT KONSEYİNİN DÜZENLEDİĞİ ÜÇÜNCÜ KADIN LİDERLER ZİRVESİNDE KADIN LİDERLER GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

  

  Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde siyasetten sanata, sivil toplumdan girişimciliğe kadar alanında lider kadınlar 3. Kadın Liderler Zirvesi”nde yaklaşık 850 genç ile bir araya geldi. Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda düzenlenen zirveye; Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ABB Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Anadol, Gazeteci Özlem Gürses, Ankara Milletvekili Aylin Yaman ile çok sayıda kadın lider ve öğrenci katıldı.

 

      Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde siyasetten sanata, sivil toplumdan girişimciliğe kadar, alanında lider kadınlar 3. Kadın Liderler Zirvesi”nde yaklaşık 850 genç ile bir araya geldi.

    

KADIN LİDERLER DENEYİM VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

      Gençlik Parkı Necip Fazıl Salonu’nda düzenlenen zirveye; Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ABB Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Anadol, Gazeteci Özlem Gürses, Ankara Milletvekili Aylin Yaman ile çok sayıda kadın lider ve öğrenci katıldı.

      Yaşamda toplumsal cinsiyet temelli çalışmaların daha da yaygınlaştırılması amacıyla gençler tarafından organize edilen zirvede alanında uzman kadın liderler; meslek yaşamlarında karşılaştıkları cinsiyet tabanlı zorlukları, zorlukları nasıl aştıklarını, gerçekleştirdikleri başarıları ve zorlandıkları noktalarla ilgili deneyim ve tecrübelerini paylaştı.

26 STK VE 260 ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ÇATISI ALTINDA KADIN ZİRVESİ

      Zirve bünyesinde;  sanayiden kamuya, eğitimden girişimciliğe kadar pek çok yelpazede konuşmacıyı ağırlayan Başkent Gençlik Meclisi, iş dünyasındaki cinsiyet eşitsizliğini ön plana çıkararak istihdam ve liderlik konusunda gençlere tavsiye olabilecek fikirlerin gün yüzüne çıkabileceği bir platform yaratılmasına öncülük etti.

      Zirve; Gençlik Meclisi bünyesinde bulunan 26 Sivil Toplum kuruluşu ve Ankara’da bulunan üniversitelerden 260 öğrenci topluluğu, meclis çatısı altında bulunan binlerce genç paydaşın katkısı ile gerçekleştirildi.

“KADINLARIN POTANSİYELLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

       ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürü Özlem Süreyya Karaman, “Bugün burada kadın liderlerin gücünü kutlamak ve kadınların her alanda başarılı olabileceğine dair inancımıza dair buluştuk. Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü olarak içinizden birkaç gence ilham vermekten dolayı mutluluk duydum. Kadınların iş hayatında daha fazla temsil edilmesini sağlamak, eğitim ve kariyer olanakları sunmak, girişimciliklerini desteklemek ve şiddetle mücadele gibi alanlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Burada kadın liderler birbirimize daha fazla destek olmak, birlikte daha fazla güçlü bir gelecek inşa etmek ve gençlere örnek olmak için toplandık. Kadınların potansiyellerini gerçekleştirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Gerek kadın danışma merkezlerimizde gerek kadın konuk evlerimizde kadınlarla birebir ilgileniyor, yalnız olmadıklarını vurgulayarak aktif rol alıyoruz” dedi.

“BİR TÜRKAN SAYLAN GEÇTİ BU TOPRAKLARDAN”

      ABB BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, “Gideceğiniz her yerde kendinize yatırım yapın. Kendinizi ne kadar güçlendirirseniz en iyiyi ne kadar çok hedeflerseniz hayat da size çok yardımcı olacaktır. Biz istiyoruz ki, insanlar asla vazgeçmesinler kendisine sunulanları da kanıksayıp kabullensinler. Bir Türkan Saylan geçti bu topraklardan. Saygıyla anıyorum kendisini. O hiç vazgeçmedi. O hasta yatağında bile bu ülkenin kız çocukları için çalıştı ve çabaladı. Hayal ettiğiniz sürece sahne sizin. Nerde olmak istiyorsanız yol bulup sizi götürecektir” dedi.

 

“BENİ MOTİVE EDEN ŞEYİN İYİLİK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

      Ankara Kent Konseyi Yönetim Kurulu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Ceren Anadol, “Bugün alanında etkin ve yetkin kadınların farklı hikâyelerini dinledik. Girişimcilik her yüzyıl kendi girişimcilerini meydana getiriyor. Girişimcilik bizim ruhumuzda var. Girişimcilik sosyal faydayla ölçülmesi gereken bir olgu. Hayaller doğrultusunda sizler buraya geldiniz. Herkes kendi kendisinin lideridir. İçinizdeki sese kulak verin. Bugün motive eden şeyin iyilik olduğunu düşünüyorum ve iyiliğin yolun kendisi olduğuna inanıyorum. Yolun sonuna geldiğimizde bu iyiliğe giden yolda sayfayı iyilikle kapatmanızı diliyorum” dedi.

“BİZDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKAN MANSUR YAVAŞ’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

      Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Futbol Takımı (FOMGET) Teknik Direktörü Cuma Ali Enginar, “Geçen sene kızlarımız üstün bir mücadele ederek başarı hikâyesi yazdılar. Cumhuriyetin yüzüncü yılında Ankara’ya bu kupayı getirdiler bizim için daha da kıymetli oldu. Kadınlarımız her alanın içinde olmalı ve futbol kadınlara çok yakıştı, her alanda mücadele veriyorlar. Kadınlar futbola çok değer katıyor. Bu maddi imkânlar gerektiriyor. Burada bizden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“GENÇLERDEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

      Gazeteci, Haber Sunucusu, Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Özlem Gürses, “Bu iklimde nasıl bir dayanışmayı örgütlemişsiniz. Herkes burada, muazzam bir şey bu, hiçbir şey yapılamadıysa başarılamadıysa bu başarıyla bitmiştir. Kamplaşmak yok, kutuplaşmak yok, yan yana farklı fikirlerin ortak zekâsı ortak aklı var, birlikte düşünme enerjisi var. Gençlik ve kadınlık, geçmesi gereken bir hastalık değildir. Gençlerden öğreneceğimiz çok şey var. Kendinizi tanımanız için başkalarını tanımanız lazım” dedi.

 

“BAŞARI, ÖNCE HAYAL EDİP HİÇ BIKMADAN HEDEF DOĞRULTUSUNDA GİTMEKLE OLUYOR”

      Ankara Milletvekili Aylin Yaman, “Doğruyu kurgulayabilirsiniz. Kadına yakışan bir kurum siyaset kurumu. Kırılgan grup diye bir çalışma grubumuz var. Engelliler, yaşlılar ve kadınlar maalesef kırılgan grup olarak adlandırılıyor. Kırılgan grupların sorunlarını meclise taşıyacak kişiler yine kırılgan gruplar içerisinden çıkmalı. Engelliler ve kadınlar daha fazla mecliste olmalı. Özellikle temsil ettiğim bu grubun yaşlı kadınlarıyla ilgileniyorum. Her şey kadınlar için biraz daha zor, biz de onların önünü açmaya çalışıyoruz. Gençlerin çok daha fazla içimizde yer alması gerekiyor. Başarı, önce hayal edip hedef kurup hiç bıkmadan hedef doğrultusunda gitmekle oluyor. Kendi rolünüzü kendiniz yaratın diyorum” dedi.