ABD de Trump açık ara önde gidiyor !

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, ön seçim süreci “Süper Salı” denilen ve 15 eyalet ile bir bağlı bölgede gerçekleştirilen seçimlerle devam etti..

Milyonlarca Amerikalı seçmen, kendi partilerindeki aday adayları arasından seçim yapmak için Alabama, Alaska (sadece Cumhuriyetçi Parti), Arkansas, California, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Texas, Utah, Vermont ve Virginia eyaletleri ile bağlı bölge Amerikan Samoası’nda (sadece Demokrat Parti) dün oylarını kullandı.

 

Trump  beklendiği gibi ülkenin doğusundan batısına aldığı oylarla 5 Kasım seçimleri için Cumhuriyetçi seçmenlerin favori adayı olduğunu gösterdi.

Alabama’da yüzde 83 civarında oy alan Trump, Arkansas’ta yüzde 75, California’da yüzde 74, kritik eyaletlerden Kuzey Carolina’da yüzde 74, Texas’ta yüzde 78 ve Virginia’da da yüzde 63 düzeyinde oya ulaştı.

Dünkü sonuçların ardından Trump’ın 893 Cumhuriyetçi delegeye, Biden’ın ise bin 289 Demokrat delegeye ulaştığı bildirildi.