Bodrum ve Marmaris’teki koylar kiraya veriliyor…

Bodrum ve

Marmaris’teki

koylar kiraya

veriliyor…

 

Necdet B.SİVASLI

 

İşin içine siyasiler el atınca sanki akan sular duruyor. Şimdi de Bodrum ve Marmaris’te bulunan korunması gereken koylara göz diktiler.

Muğla’nın incisi Bodrum ve Marmaris’teki üç değerli koy, MUÇEV tarafından 5 yıl süreyle kiralanmak üzere açılıyor.

MUÇEV, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı iş birliğiyle yönetiliyor ve AKP’li yöneticiler de dahil olmak üzere çeşitli önemli isimleri bünyesinde barındırıyor. K

MUÇEV, Bitez, İztuzu ve Kızkumu’nu kiraya çıkarıyor: Toplam 13 Milyon TL gelir bekleniyor.

Danıştay’ın Durduğu MUÇEV Kiralamaları Sürüyor: Çevre Grupları ve Yerel Halktan Büyük Tepki yağıyor. Koyların kiraya verilmesinin partililere ek gelir kaynağı olacağı iddia ediliyor. Muğla

Muğla’nın gözde tatil beldeleri Bodrum ve Marmaris’te bulunan değerli kıyı şeritleri, Muğla’ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı iş birliğiyle kurulan MUÇEV tarafından işletilecek.

Söz konusu vakıf, çeşitli AKP’li yöneticilerin de içinde bulunduğu bir yönetim kadrosuna sahip bulunuyor. Daha önce ihalesiz yollarla pek çok koyun yönetimini üstlenen şirket, şimdi de Bodrum ve Marmaris’teki üç koyu 5 yıl süreyle kiralamak için hazırlıklar yapıyor.

Kiraya verilecek olan yerler arasında, Bitez, İztuzu ve Kızkumu gibi önemli doğal güzellikler yer alıyor. Bu alanlar sırasıyla 1 milyon TL + KDV, 10 milyon 400 bin TL + KDV ve 1 milyon 650 bin TL + KDV gibi bedeller üzerinden kiralanacak. Toplamda, MUÇEV’in kasasına 13 milyon TL’nin üzerinde bir gelirin girmesi bekleniyor. Kiralamalar için 22 Mart’ta teklifler alınacak ve işletme hakları yeni sahiplerine devredilecek.

MUÇEV’in geçmişteki ihalesiz kıyı kiralamaları Danıştay tarafından durdurulmuş, ancak bu karar sonrası dahi kiralamalar devam etmiştir. Muğla Çevre Platformu başta olmak üzere, çeşitli çevre örgütlerinin ve Muğlalıların tepkisini çeken bu uygulamalar, hakkında pek çok dava ve soruşturmanın açılmasına neden olmuştur. Şirketin yönetiminde yer alan isimler arasında AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer, Muğla Ula Kaymakamı Rıdvan Doğan gibi önemli kamu ve siyasi figürler bulunuyor.

Kiralanacak Koylar:

  1. Bodrum-Bitez: 1.235,14 m^2’lik alanda doğal güzellik! Kiralama bedeli: 1 milyon TL + KDV
  2. Dalyan-İztuzu: 46.371,54 m^2’lik özel çevre koruma bölgesi! Kiralama bedeli: 10 milyon 400 bin TL + KDV
  3. Marmaris-Kızkumu: 2.609,63 m^2’lik eşsiz doğa harikası! Kiralama bedeli: 1 milyon 650 bin TL + KDV

Toplamda 13 milyon TL’nin üzerinde bir gelir bekleniyor. Tüm bu güzellikler, 22 Mart’ta yapılacak yarışma usulü tekliflerle yeni sahiplerini bulacak.