Mart kapıdan baktıracak mı ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde HAVA SICAKLIKLARININ HİSSEDİLİR DERECEDE DÜŞECEĞİNİ VE SAĞANAK  YAĞIŞLI BİR HAVANIN etkili olacağını açıkladı.

.Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde görüleceğini belirten  yetkililer  “Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklarının düşmesini, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesinin beklendiğini açıkladı.

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu’da görülmesinin ardından yurdu terk edeceği ve yeni bir sistemin görüleceği kaydedildi.

Uzmanlara göre ;, Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor.”