Rusya’nın 25 kentinden turist yağacak…

Rusya’nın 25

kentinden

turist

yağacak…

 

 

Necdet B.SİVASLI

 

 

 

 

 

Bütün olumsuzluklara rağmen Ruslar tatillerini Türkiye’de geçirecek. Antalya ve Alanya’daki oteller doluluk oranına kavuşacak. Yayınladığımız listeyi gördüğünüzde Antalya’nın Rus turist için ne kadar önemli olduğunu sizler de göreceksiniz.

 

2023-24 kış sezonunun kendileri için başarılı geçtiğini açıklayan ANEX Tour, 2024 yaz sezonunda ise, başta Türkiye olmak üzere, önde gelen tüm yurt dışı destinasyonlarında büyüme hedefliyor. 
Tayland, BAE, Mısır, Sri Lanka gibi önde gelen destinasyonlarda kendi incoming acentesi bulunan ve buralara hem charter hem de tarifeli uçuşlardaki blok koltuklarla yolcu götüren şirket, çeşitli ve dengeli bir turizm ürünü sunduğunu ifade ediyor.

ATOR’un bülteninde yer alan habere göre ANEX, 2024 yılında 2023 rakamlarının üzerine çıkmayı hedefliyor. Şirket bunu başarmak için hem önde gelen destinasyonlarda direkt kontrat imzaladığı otellerin sayısını hem de uçuş programını ve uçtuğu coğrafya sayısını artırıyor.

Anex Rusya CEO’su Eldar Musaoğlu planlamalarını ‘gerçekçi bir iyimserlik’ içinde yaptıklarını belirtti. Musaoğlu “Evet, kontrolümüz dışında, turizmi etkileyen pek çok şey var. Ancak genel olarak turizm sektöründeki atmosfer iyi. Dünyanın her tarafındaki otel partnerlerimizin ve turizm otoritelerinin Rus turistleri çekme konusundaki olumlu tutumunu görüyoruz. Seyahat acentelerimiz de iyi bir ruh hali ile etkili bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Bunun en açık kanıtı, 60 Türk otelciyi ve Rusya’nın her yerinden 1000’den fazla seyahat acentesini bir araya getiren Anex Workshop Türkiye 2024.” diye konuştu.

Verilen bilgilere göre ANEX Tour bu yıl Rusya’nın 25 şehrinden Antalya, Dalaman ve Bodrum’a turist getirecek. Bu şehirler ise şunlar:

Moskova (Antalya, Bodrum, Dalaman)
St.Petersburg (Antalya, Bodrum, Dalaman)
Kazan (Antalya, Bodrum, Dalaman)
Samara (Antalya, Dalaman)
Ufa (Antalya, Dalaman)
Novosibirsk (Antalya, Bodrum)
Arhangelsk (Antalya)
Barnaul (Antalya)
Volgograd (Antalya)
Ekaterinburg (Antalya)
İrkutsk (Antalya)
Kaliningrad (Antalya)
Krasnoyarsk (Antalya)
Nijniy Novgorod (Antalya)
Omsk (Antalya)
Orenburg (Antalya)
Perm (Antalya)
Mineralnıye Vodı (Antalya)
Tümen (Antalya)
Çelyabinsk (Antalya)
Nijnekamsk (Antalya)
Soçi (Antalya)
Surgut (Antalya)
Sıktıvkar (Antalya)
Tomsk (Antalya)

 

Mısır, Rus turistlere önem veriyor. 2024 yılında ne kadar Rus turist hedeflediklerini açıkladı.

 

Mısır Turizm Otoritesi (ETA) Başkanı Emir El Kadı, ülke turizminin 2024 beklentilerine ve yılın ilk çeyreğindeki sonuçlara ilişkin Rus Tur Operatörleri Birliği’nin (ATOR) bültenine açıklamalarda bulundu. 

2023 yılında Rusya’dan 1 milyon 414 bin ziyaretçi aldıklarını açıklayan Emir El Kadı, İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarının ülke turizminde büyük ölçekli olumsuzluk yaratmadığını ifade etti. El Kadı “2023 turist hedefimiz 15 milyondu. Gerçekleşen rakam ise 14,9 milyon oldu. Rus ziyaretçi hedefimiz ise 1,5 milyondu ve 1 milyon 414 bin olarak gerçekleşti.” diye konuştu.

2024 yılının 1 Ocak – 15 Mart tarihleri arasındaki döneminde 258 bin 600 Rus misafir ağırladıklarını anlatan El Kadı, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu rakamın 259 bin olduğunu kaydetti. El Kadı “Rus tur operatörleri Mısır’a getirecekleri ziyaretçi sayısını, şirketlere göre değişmek kaydıyla, yüzde 10-15 artırmayı planlıyor. Eğer jeopolitik durumda bir değişiklik olmazsa, bu yıl 1,7-1,8 milyon Rus turisti ülkemizde ağırlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.