İNSANLIĞIN AYNASI

NEVZAT AKSOY
 HAKİKAT, GELİŞME VE İNSANLIĞIMIZIN AYNASIDIR.
Değerli okuyucularımız ,
İnsan yaşamı boyunca han-gi konumda olursa olsun, hayatta yaşanan olay ve gelişmelerden kendini soyutlayamaz.
Çünkü insan yaşadığı toplumun bir ferdi, ve toplumdan sorumlu bir bireydir.Bu mesuliyet gemisinde yaşayan insan, tıbkı bir bütünü oluştu-ran parçalar gibi, birbirine kenetlenip, insan yaşamına maddi ve manevi katkılar sunabilmelidir.
Bunları yaparkende doğruluk ve hakikat düsturu çizgisinden taviz vermemelidir.Yani doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilmelidir.Siyasi görüşü ve dünya görüşü  ne olursa olsun, eleştiri ve hakkı arama noktasında adil olup, menfaati uğruna, milletini ve vatanını feda etmemesi lazım.
Hani derler ki: bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazlaysa, o ülke batar sözü boşuna söylenmemiştir.Hakikaten günümüz şartlarında baktığımız zaman, menfaat sarmalı insanları öğle kuşatmıştır ki, kimin dost, kimin ďüşman olduğu anlaşılamaz bir seviyeye gelmiştir.
Maalesef üzücü ve bir  o kadar doğru olan bu gi-dişat hayatın her safhasında yerini almıştır.Bu gün yaşadığımız, yönetimsel, toplumsal, ve sosyal çöküntünün yaşanmasının yegane nedeni de bu gibi, sahte maskecilik, yani çifte yüzlülük, bir kararda kalamamak, doğruluğu menfaate kurban etme eğilimi, olmazsa olmazlarımızın arasında, maalesef yerini almıştır.
Ne zaman doğruluğa, ve doğru yönetilmeye, in-sana ve insan emeğine saygı duyan, ikna edilenlerle değil, gönüllü insanlarla yola çıkan bir yönetim, ve çıkarsız bir millet olursak, bu limanda o kadar yol, ve başarı sağlarız.
Bunun için iyi bir gelecek, güzel yarınlar için, doğruluk özümüz, insanlık ve merhamet silahımız, liyakat ve dürüstlük yönetim anahtarımız dileklerimizi iletir, tüm okuyucularımıza hayırlı ve mutlu bir haftasonu diliyoruz.