Rusya’da Türkiye tatili yüzde 20 ucuzladı…

Rusya’da

Türkiye

tatili yüzde

20 ucuzladı…

 

 

Necdet B.SİVASLI

 

 

Sıkça yazıp duyuruyoruz:

Türkiye için Rus ve İngiliz turist çok önemli. Bunun yanına şimdi de Alman turist eklendi. Almanya kapılarının açılması Hollanda ve Belçikalıları da harekete geçirdi.

Otelciler, şimdi turlarla gelen ve beklenen doluluk oranına ulaşınca fiyatlarda indirime gitme kararı aldı. Yapılan rezervasyonlar doluluk oranının iyi gideceğini gösteriyor.

Otelciler yüzde 20 oranındaki ucuzlamada Rusya’daki fiyatlandırma politikaları ve pazarlamaları sayesinde gerçekleştiğini belirtiyor. Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 80’in üzerine çıkması da ucuzlamadaki bir başka neden.

Rusya’da Türkiye tatili, geçen seneye göre yüzde 20 ucuzladı. Anex Tour Genel Müdürü Eldar Musaoğlu: Rusya’da Türkiye tatilinin %20 ucuzladığını söyledi.

Daha önce “Pahalı ülke” olarak gösterilen Türkiye bu imajı yıkmış oldu. Turlarla Türkiye’ye gelen ve gelecek olan Ruslar Antalya ve Alanya’daki otellere yerleştiriliyor.

Ruslar için en popüler tatil destinasyonlarının başında gelen Türkiye tatil turları, geçen seneye göre bu yıl yüzde 20 ucuzladı. Sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarda “ Bu yıl geçen yıldan daha iyi olacak” diyor.

Türkiye’yi mesken tutan bazı orta sınıf ve zenginlerin, lüks otellere yöneldiği görülüyor. Zengin Ruslar, şimdiden lüks otellerde rezervasyon yaptırıyor. Paket turlarla gelenlerin adresi Antalya ve Alanya olarak görülüyor.

Tur operatörü Anex Tour’un Genel Müdürü Eldar Musaoğlu, Rusya’dan Türkiye’ye yapılacak yaz tatili maliyetinin geçen yıla göre yüzde 20 daha düşük olduğunu açıkladı.

Bu düşüşün nedeninin, Türk otelcilerin Rusya’daki fiyatlandırma politikaları ve pazarlamaları sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

Musaoğlu, Rusya pazarının Türkiye turizmi için önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’de özellikle Rusların lüks otellere rezervasyon yaptığını kaydeden Musaoğlu, turistlerin sezon boyunca bu otellerde yer bulamayacağını bildiklerinden, yılın ilk aylarında bu otellerin aktif olarak satıldığını ifade etti.

Öte yandan paskalya ’da 2 milyon İngiliz’in tatile çıkmaya başladığı açıklandı.

Paskalya tatilinde 2 milyon İngiliz turistin yurt dışı tatiline çıkacağı belirtiliyor. İngilizlerin radarında destinasyonlar arasında Türkiye üst sıralarda yer alıyor.


İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA), bu yıl 31 Mart’ta başlayan Paskalya tatilinde 2 milyon civarında İngiliz’in yurt dışı tatiline çıkmaya başladığı ifade ediliyor.


ABTA’ya göre Paskalya’da en fazla İngiliz turisti İspanya ağırlayacak. İspanya’yı Portekiz, Kıbrıs ve Türkiye takip ediyor. 

 

Paskalya’da İspanya eç fazla İngiliz ağırlayacak ama, turizm sezonunda Türkiye İspanya’nın önüne geçiyor.

Paskalya’da Manchester Havalimanı’ndan 350 bin, Newcastle Havalimanı’ndan 250 bin, Stansted Havalimanı’ndan 175 bin, Luton Havalimanı’ndan 105 bin, Birmingham Havalimanı’ndan 79 bin, Edinburg Havalimanı’ndan 89 bin yolcunun yurt dışına seyahat etmeye başladığı söyleniyor.