DijitalKeşfediş II, Dijital Sanata Yeni Bir Soluk Getiriyor

DİJİTAL KEŞFEDİŞII, KTO KARATAY’DA BAŞLADI

KonyaTicaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde “Dijital Keşfediş II: DijitalÇağ, Dijital Dünya, Değişim ve Geleceğe Hazırlanmak” temalı dijital sanatsergisi düzenleniyor. 20-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve SanalGerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ile Yapay Zekâ (AI) destekli sanateserlerinin yer alacağı sergi, Konya’da yine bir ilk olma özelliği taşıyor.

GeçmişteThe Journey of Being (Varolmanın Dijital Yolculuğu), Karatay Verse, DijitalKeşfediş etkinlikleri ile benzersiz bir öğrenme ve geleceğin teknolojileri ileetkileşim kurma ortamı sunan KTO Karatay Üniversitesi, “Dijital Keşfediş II” dijitalsanat sergisinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Özellikle gençlere dijitalteknolojilerin gelişimi ile ilgili ilham verilmesi, yapay zekâ hakkındafarkındalık oluşturulması ve farklı bir bakış açısı kazandırılması amaçlanansergide, katılımcıların dijital dünyanın hayatımızdaki derin etkilerini anlamaçabalarını destekleyerek, dijital çağın gereklilikleri konusunda kapsamlı birperspektif sunulması hedefleniyor.

DijitalKeşfediş II, Dijital Sanata Yeni Bir Soluk Getiriyor

Etkinlikkapsamında, ayrıca dijitalle sanatın buluştuğu, dijital sanatın imkânlarınınkonuşulup tartışılacağı söyleşiler, simülasyon ve atölye çalışmalarıgerçekleştirilecek. Mühendislik, güzel sanatlar, tıp, tasarım, psikoloji vesosyal bilimler alanlarının dijitalle yorumlandığı birbirinden farklıetkinlikler ve spesifik konularda sunuşlar da düzenlenecek. Özel olaraktasarlanmış interaktif deneyim alanlarıyla, ziyaretçilere sadece gözlemciolmanın ötesinde eserlerle doğrudan etkileşimde bulunma imkânı sunacak.

20Mayıs’ta başlayacak olan “Dijital Keşfediş II”, 24 Mayıs tarihine kadar ziyaretedilebilecek. Etkinlik gün ve saatlerine https://dijitalkesfedis.com websitesinden ulaşılabilecek.