Sakın Hastalanmayın,Randevu dahi alamazsınız

Son zamanlarda Hastahanelerden randevu almak adeta imkansız hale gelirken Sağlık Bakanı Fahrettin  Koca şimdi de onaylı randevu sistemine geçildiğini açıkladı.

Sağlıkta Dönüşüm” programı nedeniyle sağlığın ticarileşmesi, kamu hastanelerine yatırımın azalması sağlık hizmetlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Bununla beraber hastanelerde randevu krizi de giderek derinleşiyor.

Kamu hastanelerindeki yetersizlikler nedeniyle 3, 6,12 aylık sürelerle ancak randevu alabilirken yığılmanın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı randevu süre aralığını 6 Ekim 2022’de 10 dakikadan 5 dakikaya düşürdü ancak bu süre de yığılmayı düşüremedi..

ŞİMDİ DE ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı”nın ardından basın açıklaması düzenledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) sorunların çözümüne ilişkin alınan yeni kararları duyurdu.

Onaylı randevu dönemine geçiş sisteminin devreye alındığını ve pazartesi günü başlayacağını bildiren Bakan Koca, ertesi gün randevusu olan hastaların saat 20.00’ye kadar onay vermesi gerektiğini bildirdi.

Yeni sistemden kanser hastaları ile 65 yaş üstü vatandaşların muaf olduğunu açıklayan Bakan Koca, randevulu ve randevusuz hasta sayısının neredeyse eşit olduğunu açıkladı.