Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2026 Dünya Kupası Play-off finalinde Kosova’yı mağlup ederek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanan bizim çocukları gönülden tebrik ediyorum. dedi.
AKP nin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan CHP yi de sert bir dille eleştirerek Belediyeleri arpalığa çevirdiler ,şeklinde konuştu.
Erdoğan şunları söyledi:
-Son günlerde muhalefetin iyice zıvanadan çıkan çirkin üslup ve tavırları nedeniyle bu değerlendirmemi sizlere hatırlatmakta fayda görüyorum.
Bu milletin gözünü boyayamazsınız. Bu milleti kandıramazsınız. Bu millete siyasi hokkabazlığı, siyasi cambazlığı, lafazanlığı siyaset diye yutturamazsınız. Bu aziz millet eğriyi doğrudan, samimiyi kolpacıdan, yalancıyı dürüstten, ahlaklıyı ahlaksızdan ayırmasını, bunların tefrikini yapmasını çok iyi bilir. Hiç kuşkunuz olmasın. Milletimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı ile ana muhalefet partisi CHP arasındaki seviye, üslup, kalite, duruş ve vizyon farkını çok net görmekte, bunun değerlendirmesini en güzel şekilde yapmaktadır. Ana muhalefet partisinin Ramazan’da bile ara vermediği, dahası son günlerde iyice çirkinleştirerek sürdürdüğü saldırgan söylemlerini benim vatandaşım elbette takip etmekte, bunlara hak ettiği notu vermektedir. Bundan zerre kadar şüphe duymadım ve duymuyorum. Ellerine geçirdikleri her fırsatı şahsımıza ve partimize yönelik bir hakaret senfonisine dönüştürerek unutmasınlar ki bizi ve partimizi değil, sadece kendilerini küçük düşürürler. Biz bu oyuna hiçbir zaman alet olmadık, olmayacağız. Bilhassa içinden geçtiğimiz hassas dönemde öfkenin, nefretin, çatışma ve kavga dilinin siyaseti zehirlemesine göz yummayacağız. Fakat gerektiğinde haddini bildirmenin, kırk yama kaftan giydirmekten daha üstün olduğunu da çok iyi bileceğiz.
bu ülkenin cumhurbaşkanına, bu ülkenin iktidar partisine çok seviyesiz şekilde dil uzatmak, çok çirkin ifadelerle hakaret etmek, ana muhalefetin başındaki zat dâhil kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.
“DARBECİLİK CHP’NİN KARAKTERİDİR, RUHUDUR, KİMLİĞİDİR”
Türkiye demokrasisini hedef alan provokasyonların tamamında CHP’nin parmak izi vardır. 27 Nisan bildirisi öncesinde toplumu ve siyaseti geren CHP’dir. Gezi olaylarında sokak darbesine yeltenenlerin sırtını sıvazlayan CHP’dir, 17 – 25 aralık darbe teşebbüsünde darbecilere çanak tutan CHP’dir. 15 Temmuz ihanetinde kontrollü darbe iftirası atarak darbecileri aklamaya çalışan yine CHP’dir.
Kimse kusura bakmasın Türkiye’nin siyasi terimler sözlüğünde darbeci ve cuntacı sıfatının karşısında CHP yazar.
Darbecilik CHP’nin karakteridir, ruhudur, kimliğidir. Darbeye ve darbecilere destek CHP’nin milli sporudur.
CHP bu ülkede darbeciliğin vücut bulmuş halidir. Nasıl tenekeyi sarıya boğmakla altına dönüşmezse CHP’nin darbeci geleneği değişmez değişirse geriye CHP kalmaz.
Çok değerli kardeşlerim karşımızda ne kalibremize ne kalitemize uygun bir siyasi rakip var. Maalesef ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğunda ağzı bozuk hakaretlerinden yüzü kızarmayan bir karakter bulunmaktadır. Bun bu seviyesizliği aziz milletime şikayet ediyorum havale ediyorum.
Yolsuzluğu ihbar edenlerle rüşvet verdim diyenlerle uğraştığınız kadar rüşveti alanlarla yolsuzluk yapanlarla esnafı haraca bağlayanlarla belediyeleri arpalığa çeviren karakter fukaralarıyla uğraşmadınız.
.





