Mutlak Butlan kararı ile Genel Başkanlığı elinden alınan CHP nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel İzmir de binlerce partiliye hitap etti.
Coşkulu bir kalabalığa seslenen Özel ”HAİN KEMAL” sloganlarının atıldığı açık hava toplantısında meydanı dolduran kalabalığa seslenerek: İzmir‘denKemal Beye sesleniyorum; gelsin bayramdan sonraki 1-2 hafta içindeki pazar günü 2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin. Eğer 2 milyon CHP’linin önüne sandığı koyarsan ben adayım, yarışacağım. Eğer seçimi benden başka kazanan olursa elini kaldırmayı bırak elini öpeceğim, ömrüm boyunca yanında gezeceğim.dedi.
İşte Özgür Özel’in açıklamalarından bir bölüm:
“Buradan Kemal Bey’e sesleniyorum. İzmir‘den sesleniyorum; gelsin bayramdan sonraki 1-2 hafta içindeki pazar günü 2 milyon CHP’li genel başkanı seçsin. Eğer 2 milyon CHP’linin önüne sandığı koyarsan ben adayım, yarışacağım. Eğer seçimi benden başka kazanan olursa elini kaldırmayı bırak elini öpeceğim, ömrüm boyunca yanında gezeceğim.
Bu partinin ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Orada seçilen genel başkanı tüm Türkiye kabul edecek.
Kimi seçerlerse hemen kurultayı yapalım. 2 milyon CHP‘linin seçtiği genel başkanla iktidara yürüyelim. Bu partiye kötülük yapmayın. Bu partinin iktidar yürüyüşünü durduracak hiçbir uzlaşmaya girmem. Hiçbir arkadaşımı satmam ben bu yoldan dönmem.”
”CHP NİN BAŞINA MUTLAK BULTAN, TÜRKİYENİN BAŞINA MUTLAK SULTAN”
Bu mesele CHP’nin bir iç meselesi değildir. Bunu böyle gören aldanır, bu milleti aldatır. Bu mesele benimle Kemal bey arasında değildir. Bu mesele millet ile Tayyip bey arasındadır. Yapılan iş CHP’yi bölmek, mallarına el koymak, iktidara koşan bir partiyi durdurmaktır.
Mesele, iktidarı vermemek için Tayyip Erdoğan’ın bir partiye darbe yapmasıdır. Tayyip bey diyor ki, CHP’nin başına mutlak butlan, Türkiye’nin başına mutlak sultan; biz buna geçit vermeyeceğiz
MİTİNG CUMHURİYET MEYDANINDAN GÜNDOĞANA TAŞINDI
Özgür Özel, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Millet Buluşması’ programı için İzmir Valiliği’ne başvurdu. Ancak Valilik, alanın kısıtlı sayıda kişi alabileceği gerekçesiyle Cumhuriyet Meydanı’na izin vermedi, programın yakındaki Gündoğdu Meydanı’nda yapılabileceği belirtildi. Valilik kararına rağmen Özel, programı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğini ve Atatürk anıtına çelenk bırakacağını açıkladı. Bunun üzerine polis ekipleri tarafından meydan bariyerlerle kapatıldı.
Polisin zaman zaman TOMA ları kullandığı miting öncesinde yaşanan olaylarda çok sayıda vatandaş mağdur oldu.





