Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, piyasaların merakla beklediği yılın üçüncü enflasyon raporunu açıkladı. 2026 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 28 olarak yukarı yönlü gerçekleşti.
Karahan “Savaşın seyrine ilişkin belirsizlik ortamında sıkı ve ihtiyatlı duruşumuzu sürdürüyoruz. Haziran ayında ABD ile İran arasında varılan mutabakatın ardından jeopolitik risklerde geçici bir gerileme gözledik. İzleyen dönemde jeopolitik riskler, savaşın seyri ve taraflar arasında yeni bir anlaşma ihtimaline ilişkin haber akışı nedeniyle dalgalı bir görünüm sergiledi. Petrol fiyatları yüksek ve oynak seyrini sürdürüyor.” dedi.
“FİYAT İSTİKRARI İÇİN TÜM ARAÇLARI KULLANACAĞIZ”
Karahan “Sıkı duruşumuzu sürdürerek fiyat istikrarına ulaşmak için tüm araçlarımızı kullanmaya devam edeceğiz. Küresel büyümenin 2026 yılında ivme kaybetmesi bekleniyor. Küresel olarak daha sıkı para politikaları beklentisi yükseldi. Talep koşulları dezenflasyonist. Yılın kalan bölümünde talep koşullarının dezenflasyonist görünümün korunacağını düşünüyoruz.” dedi





