ÇANKAYA’DAN KEDİLERE EV

ÇANKAYA’DAN KEDİLERE EV

Çankaya Belediyesi Hayvan Barınağı çalışanları, sokakta yaşayan kedilere sağlıklı bir ortam oluşturmak için kendi ürettikleri kedi evlerini, vatandaştan gelen talep üzerine uygun noktalara bıraktılar.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışanlar, barınakta kediler için barınma ünitesi bulunmadığından kendi özverileriyle kedilere yuva yaptılar. Barınak çalışanları tarafından yapılan yuvalar, talep edilen noktalara yerleştiriliyor.

Türkiye’nin en büyük hayvan barınağı olan Mühye’de yoğun köpek popülasyonu nedeniyle sokak kedilerini barınakta besleyemediklerini dile getiren yetkililer, “Sokak kedilerinin her türlü sağlık hizmetini veriyoruz ancak barınakta tutamıyoruz. Köpek sesinden dolayı kedilerde travma oluşuyor. Biz de onların sokakta yaşam alanlarını güzelleştirmeye ve uygun hale getirmeye çalışıyoruz” dedi. Barınak çalışanları tarafından yapılan 100’e yakın minik kedi evi, gelen talepler üzerine çeşitli noktalara yerleştirildi. Kedi evlerinin ilk dağıtımı Ayrancı Kuzgun Sokak ve Yüzüncü Yıl Mahallesinde gerçekleştirildi.

ÜNİVERSİTEYE DE KEDİ EVİ

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde üniversite hocaları ve öğrenciler tarafından kampus içerisinde beslenen kediler için de 7 adet kedi evi kampüse yerleştirildi. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi aracılığı ile kampüse bırakılan kedi evleri öğrencileri de mutlu etti.