Tartışma zamanı değil

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin nasıl büyük bir tehlike atlattığı her geçen gün daha iyi anlaşılıyor.
15 yıla yakın bir zamandır sinsice Devletin bütün can alıcı kadrolarına sızan teröristlerin ülkeyi nasıl yangın yerine çevirdikleri daha net görülmeye başlandı.
Fetullah Gülen denen Terör örgütü elebaşısının iplerinin dış güçlerin elinde olduğu iyice ortaya çıktı.
Başta ABD olmak üzere hiçbir Avrupa ülkesinin Darbe girişimini kınamaması aksine bu girişimde bulunan vatan hainlerine neredeyse sahip çıkması Türkiye’ nin dostunu olmadığını göstermesi açısından da bir hayli üzüntü verici ve düşündürücü değil mi?
Şimdi bu saatten sonra buralara nasıl geldiğimizi ,bu durumlara nasıl ve niçin düşürüldüğümüzü tartışarak vakit geçirme lüksümüzü bile kaybettik.Fakat bu darbe girişimine özellikle son 15 yıl içinde nasıl ve niçin gelindiği de günün birinde ortaya çıkarılacaktır.Biliyorsunuz tarihte hiç bir şey gizli kalmaz.
Şimdi gerçek manada ama ve niçin demeden yaralarımız sarmak ,birlik ve beraberlik içinde Milli duygularımızla hareket etmek zorundayız.
Bu gibi olağanüstü hal ve zamanlarda geçmişi irdelemek ,gerçekleri inkar etmeden,mümkün olduğunca objektif olmaya çalışmak suçlu aramaktan çok bu suç ortamının ortadan kaldırılmasına destek olmak ve yardım etmek asıl görevimiz olmalıdır.
Türkiye ‘nin bundan sonra izleyeceği yol ve atacağı adım da işte bu yüzden çok önemlidir.
Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP nin 15.kuruluş yılında yaptığı konuşmada üzerini çizdiği ”Artık ben bile Cumhurbaşkanı olarak 15 Temmuz öncesi gibi olmayacağım” sözü ülkenin bundan sonra barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmesi için bir milat olmalıdır.
Gerek Cumhurbaşkanı gerekse işbaşında bulunan ve ülkeyi 14 yıldır tek başına yöneten AKP iktidarları artık sadece kendilerine oy verenlerin değil bütün milletin temsilcisi olduğunu asla unutmamalıdır.Bu yolda yapılan açıklamalar,atılan adımlar bizleri erken de olsa gelecek için umutlandırmaktadır.İşte bu yüzden gerek Sn. Erdoğan gerekse Hükümet, kendilerine açılan bu krediyi çok çabuk harcamazlar.
15 Temmuzda yaşanan ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeyi hedefleyen darbe girişiminden sonra bu konuda atılan adımları,verilen sözleri,yapılacak uygulamaları hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.
Unutmayalım.Unutturmayalım.Tehlike hala geçmiş değildir.
Ender YOLDAR