Endişe !

15 Temmuzda ki başarısız darbe girişiminden sonra ülkenin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu, kısır siyasi çekişmelere artık son verilmesi gerektiğini, söz konusu vatansa gerisinin teferruat olduğunu biz dahil bütün vatanseverler dile getirdi ve getirmeye de devam edeceğiz.

“Şimdi birlik ve beraberlik zamanı” diye diye 50 günü doldurduk.

Fakat AKP Hükümetinin OHAL’i bahane ederek aldığı ve uyguladığı çoğu demokrasi ve insan haklarına, yargı bağımsızlığına ters düşen kararları görünce bizde de herkeste olduğu gibi ciddi bir endişe hakim olmaya başladı.

İlk gün de söyledik bugün de aynı çizgideyiz. 15 Temmuzda yaptıkları darbe girişimiyle Milli İradeyi ve demokrasiyi ortadan kaldırmaya kalkışanlar yargı önüne çıkarılarak gerçek ve acımasız bir şekilde mutlaka
cezalandırılmalıdır. Buna demokrasiye inanan ve gönül veren hiç kimsenin itirazı olamaz, olmamalıdır da.

OHAL’i fırsat bilerek üstelik TBMM açıkken ve de çalışırken TORBA yasalarla alelacele çıkartılan kanun hükmündeki kararnamelerle ülkeyi yönetmeye çalışmak, tek adam görüntüsünün iyice perçinlendiğini beyinlere kazımak, belki bugün için kazançlı görünebilir ama ilerisi için milletin ve ülkenin başına büyük belaların açılmasına imkan doğurabilir.

İnsanın “YENİKAPI RUHU”nu kim neden, niçin daha kırkı bile çıkmadan öldürmeye çalışıyor diye sorası geliyor.
Hele hele Sn. Cumhurbaşkanının artık “Ben bile 15 Temmuzdan önceki Erdoğan değilim, olmayacağım da” diyerek ülkenin tamamını kucaklayacağı müjdesini vermesinden sonra yaratılan olumlu havanın bu kadar kısa süre içinde dağıtılmasına vesile olan uygulamaların arka arkaya getirilmesini ne ile izah edebilirsiniz ?

Bizi ve bizim gibi düşünenleri bu kadar kısa bir sürede karamsarlığa iten uygulamaları burada tek tek sıralayacak değiliz. Vatandaş zaten bu uygulamaları görünce “Bunlar Değişmez” tezine yine sarıldı. Gerçekten son alınan bazı kararların FETÖ ile mücadelede kime ne fayda sağlayacağını henüz biz bile anlamış değiliz.

Eğer bizim bilmediğimiz ve anlayamadığımız konular varsa halen Parlamentoda bulunan başta Ana Muhalefet Partisi olmak üzere diğer Partilerin de zaman zaman bu uygulamalara hem de çok sert bir şekilde karşı çıkmalarına ne diyeceğiz?

Tamam başında da söyledik ülke olağanüstü bir dönemden geçiyor. Özellikle son 12 yılda AKP iktidarının kendi itiraflarından da çok iyi bir şekilde anlıyoruz ki Devlet adeta FETÖ ya teslim edilmiş. Neredeyse uçurumun kenarından dönülmüş. İyi de terör örgütleriyle yaptığınız bu haklı mücadeleyi, Torba yasalarıyla çıkarttığınız bazı maddelerle bozmaya ne hakkınız var?

Kamu oyunda son günlerde yeniden oluşmaya başlayan ve gittikçe güçlü bir tepki bulan bazı uygulamalardan bir an önce vazgeçilmeli ve “YENİKAPI RUHU”na yeniden ve bir an önce dönülmelidir.