”İstanbullular, İstanbul’u beş yıllığına, İmamoğlu’na emanet etti”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘cumhur ittifakı’nın İstanbul adayının seçimlerde kaybetmesinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘çok zoruna gittiğini’ ifade ederek, “İşin gerçeği ne biliyor musunuz? İstanbullular, İstanbul’u beş yıllığına, millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’na emanet etti ya, durumu hazmedemeyen Sayın Erdoğan da, Kanal İstanbul ile kendince İstanbulludan intikam alıyor” dedi.

Akşener şöyle konuştu: “‘Libya’yla anlaşmaya evet, ancak, Mehmetçiğimizi Libya çöllerindeki iç savaşa göndermeye hayır’ dedik. ‘Bu anlaşmayı korumanın farklı yolları var’ dedik. ‘Taraf olmadan da bu anlaşma korunabilir’ dedik. Dinletemedik. ‘Devlet işlerinden anlamamakla’ itham edildik. Sonra ne oldu? 8 Ocak günü Rusya Devlet Başkanı Putin İstanbul’a geldi. Bir de baktık ki, kendi milletini dinlemeyen Sayın Erdoğan’ı, ‘dostu’ Putin iki dakikada ikna edivermiş. Siyasi geçmişinde teröristle müzakere etmek varken, Libya için ‘Teröristle müzakere mi olur’ diyen sayın Erdoğan, Putin söyleyince anında ikna olup ateşkes ve müzakere çağrısı yaptı.”

‘Aynı Suriye gibi’

Libya meselesindeki tablonun aynı 2011’deki Suriye gibi olduğunu söyleyen Akşener, “Kendi milletini, kendi ülkesini dinlemeyen biri, bir gün ABD’den gelenlerin, ertesi gün Rusya’dan gelenlerin dediklerini anında anlıyor ve şak diye yerine getiriyor. Gözü kulağı milletine kapalı ama çıkıp hala yerli ve milli olmaktan bahsediyor” dedi.