Arap saçına dönen MASKE işi..

Her şey, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan,ın “Bakanlığımızın maskelere yönelik bir çalışması var, halkın ulaşabilir olduğu noktalarda inşallah bunların satışını gerçekleştireceğiz” sözleriyle başladı.
Bakanın bu beyanatının büyük tepki çekmesi nedeniyle AKP İktidarı MASKE SORUNUNA ÇÖZÜM BULABİLMEK ! İÇİN KOLLARI HEMEN SIVADI.
Çünkü AKP İktidarının parayla vatandaşa satmayı düşündüğü maskeleri CHP li Belediyeler halka ücretsiz dağıtmaya başlamıştı bile.

Gerek CHP li Belediyelerin bu olumlu girişimi gerekse Bakanın bu beyanatının büyük tepki çekmesi nedeniyle AKP İktidarı geri adım atmak zorunda kaldı.
Önce çoğu yerde fahiş fiyatlarla satılan maskeler daha sonra merdiven altı üretim sayesinde bol miktarda piyasaya sürüldü.Bu esnada İyi kötü vatandaş kendi maskesini de üretmeye başlamıştı bile .
Sizin anlayacağınız iktidarın geri adım atmasından sonra ücretsiz halka dağıtılacağı açıklanan maske işi daha sonra deyim yerindeyse tam bir Arap saçına döndü.
Vatandaş arasında homurtuların ve memnuniyetsizliğin artması üzerine Saray dan yapılan ilk açıklamada PTT tarafından dağıtılacağı belirtilen maskelerin şimdi de e -devlet üzerinden ücretsiz dağıtılacağı açıklanmıştı.Fakat ne yazık ki altyapı yetersizliği ve ileriyi görememe eksikliği nedeniyle bu girişimden de istenilen sonuç elde edilemedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya başlaması da beklenilen sonucu vermeyince bu kez de devreye PTT sokuldu.
PTT ninde bu konuda yeterli olamayacağını anlayan iktidar, şimdi de başta İstanbul olmak üzere bazı büyük şehirler de maske dağıtma işini Eczanelere devretti.
Bunu duyup sevinen halkta doğruca Eczanelere koştu.Fakat o da ne ;Eczanelerde telefonuna mesaj gelmeyen vatandaşı eli boş göndermek zorunda kaldı.
Yani kısaca sizin anlayacağınız böyle acil ve hayati durumlarda bile bir MASKE dağıtım işini beceremeyenlerden biz koca ülkeyi iyi ve düzgün yönetmelerini bekliyoruz.
Demek ki ,Muhalefet son zamanlarda ”ÜLKE YÖNETİLEMİYOR ”diye boşa şikayetçi olmuyormuş….
Tez zamanda MASKE li günlere kavuşmak dilek ve ümidiyle EVDE KALIN sakın ,Telefonunuza mesaj gelmeden de MASKE bulmak için dışarı çıkmayın…

Ender YOLDAR