30 bin 451 Çankaya’lıya sağlık hizmeti

HASTALIKTA SAĞLIKTA ÇANKAYA YANINIZDA

Çankaya Belediyesi, bir yıl içerisinde 30 bin 451 Çankayalıya sağlık hizmeti verdi. Belediye, doğumdan ölüme Çankayalıların yanında oldu.

Mithatpaşa Caddesi’nde Halk Sağlığı Merkezi’ni de halkın hizmetine sunan Belediye, ağız ve diş sağlığı hizmetinden evde sağlık hizmetine, Hoş Geldin Bebek’ten aile danışmanlığına kadar pek çok konuda, sadece Çankayalılara değil Başkente hizmet verdi.

Hizmetlerinin birçoğunda 2015 yılını hedefinin üstünde tamamlayan Çankaya Belediyesi, sağlığın merkezi haline geldi. Semtlerde bulunan sağlıkevlerinin yanı sıra belediye binasında da vatandaşlara hizmet veren Çankaya Belediyesi, sadece Prof. Dr. Nusret Fişek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nde 3 bin 938 kişiye hizmet verdi.

Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinin yanında birinci basamak sağlık hizmetleri de verilen Mürsel Uluç, Çelikkale, Turgut Varol Sağlıkevlerinden 6 bin 114 kişi yararlandı. Belediye binası ile Halk Sağlığı Merkezinde bulunan ağız ve diş sağlığı ile birinci basamak hemşirelik hizmetlerinden ise 9 bin 816 kişi yararlandı.

Vatandaşların evine kadar sağlık hizmetini götüren Çankaya Belediyesi evde bakım hizmetleri kapsamında evde sağlık, evde temizlik, değerlendirme ve hasta nakil hizmetlerini 5 bin 608 kişiye ulaştırdı.

DOĞUMDAN ÖLÜME DESTEK

Bebek sahibi olan Çankayalıları evlerinde ziyaret ederek mutlu günlerini paylaşan Çankaya Belediyesi, 324 aileye Hoş Geldin Bebek seti armağan etti. Aile Sağlığı ve Eğitimi Hizmetleri kapsamında verilen hizmette, 93 aileye de bebek ve anne sağlığı konusunda danışmanlık hizmeti verdi. Hoş Geldin Bebek ziyaretlerinde evin diğer çocuklarını da unutmayan Belediye, 134 çocuğa Çankaya Çocuk Kitapları, saat, kırtasiye seti ve kıyafet hediye etti.

Zor günlerinde halkın yanında olmaya özen gösteren Belediye, Çankaya’da hayatını kaybeden 2 bin 191 kişinin cenaze işlemlerini gerçekleştirdi. Cenaze nakil hizmeti de veren Çankaya Belediyesi, 2015 yılında 885 şehir içi, 1355 şehir dışı olmak üzere 2 bin 240 cenazenin naklini sağladı.

İŞLETME VE ÇEVRE SAĞLIK DENETİMLERİ

Vatandaşın sağlığına yönelik iş yerlerine sıhhi denetimde bulunan Belediye ekipleri, bu denetimlerde 2 bin 539 işlem yaptı. Rutin denetimlerle birlikte ihbar üzerine çöp ev kontrolü yapan ekipler, kişisel bakım merkezlerine de sıkı denetim uyguladı. Belediye, işletmeler veya mesken ve çevre konusunda vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirdi.