5. ANKARA SANAT BULUŞMASI ÇSM’DE

5. ANKARA SANAT BULUŞMASI ÇSM’DE

Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği’nin 11’inci yılında 136 sanatçının 400’den fazla eserinin yer aldığı 5’inci Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi kapılarını Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açtı. Açılış öncesi 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri de sahiplerini buldu.

Merkezi Ankara’da bulunan Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği’nin (SAKÜDER) 11’inci yılı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ‘nde düzenlenen bir diz

i etkinlikte kutlandı. 5’inci Uluslararası Ankara Sanat Buluşması Resim Sergisi ve 2016 Plastik Sanatlar Sanat Ödülleri ödül töreni geniş kapsamlı bir katılım ile gerçekleşti. Etkinlik CHP Kültür Sanat Platformu Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, SAKÜDER Başkanı Ali Eser, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve çok sayıda davetli yer aldı.

SAKÜDER 2016 Kuruluşunun 11’inci Yılı Onur Ödüllerine; Türk Tarih Profesörü Dr. İlber Ortaylı, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Pet Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Köksal, SAKÜDER 2016 Plastik Sanatlar Ödüllerine; Prof. Dr. Erol Özden, Ressam Vural Yurdakul, Prof. Dr. Mehmet Özer, Ressam İbrahim Bayram; SAKÜDER 2016 Kuruluşunun 11’inci Yılı Özeli Sanat Ödüllerine ise Ressam İnci Kansu ve Ressam Gülseren Sönmez layık görüldü. Davetliler ödül töreninin ardından sergi açılışına katıldı.

Sergide yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 136 ressam sanatçının 400’den fazla eseri yer aldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine açık olan sergi 24 Ocak’a kadar gezilebilecek.