5 BİN 608 ÇANKAYALI EVDE BAKIM HİZMETİ ALDI

5 BİN 608 ÇANKAYALI EVDE BAKIM HİZMETİ ALDI

Evde Bakım Hizmetlerinde, Evde Sağlık ve Evde Temizlik birimleri ile hizmet veren Çankaya Belediyesi, bir yılda 5 bin 608 kişinin bu hizmetten yararlanmasını sağladı.

Sağlık problemleri nedeniyle evinden çıkıp herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan Çankayalılara evinde sağlık hizmeti veren Çankaya Belediyesi, 3 bin 319 kişiye birinci basamak sağlık hizmeti verdi. Belediye, herhangi bir geliri olmayan sosyal güvencesi de bulunmayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evde temizlik hizmeti de sağlıyor.

Evde Sağlık ve Evde Temizlik hizmetlerini vatandaşlara hiçbir ücret talep etmeden sağlayan Çankaya Belediyesi, hizmet alma kriterlerine uyan her Çankayalıya bu hizmeti sağlıyor. Belediye’ye 0850 455 02 65numaralı ücretsiz hat aracılığıyla ulaşarak hizmet alma talebini ileten vatandaşlar, evlerinde pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kan tetkiki için kan örneği alma gibi birinci basamak sağlık hizmetinden yararlanabiliyor.

1067 HANEYE ÜCRETSİZ EVDE TEMİZLİK HİZMETİ

Belediye’nin ücretsiz ve rutin verdiği Evde Bakım Hizmetlerinden biri de Evde Temizlik Hizmeti. Belediye, Evde Temizlik Hizmetini bir yıl boyunca 1067 haneye ulaştırdı. Evde Temizlikte vatandaşlar evlerinin cam silme, evin süpürülüp silinmesi, toz alınması, banyo ve mutfak temizliği yapılması gibi hizmetlerden yararlanıyor. Evde Temizlik Hizmeti, temizlik elemanı çalıştıracak durumu olmayan, sosyal güvencesi olmayan, tek başına yaşayan engelli, yaşı gereği kendi işini yapabilecek durumda olmayıp ilgilenebilecek yakını da bulunmayan vatandaşlara veriliyor.

NAKİL VE SAĞLIK DEĞERLENDİRME DE YAPILIYOR

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne başvuran hastaları evlerinde ziyaret eden sağlık ekipleri, 2015 yılında 274 hastanın şikayetlerini de dinleyerek ön bilgilendirme ve gitmesi gereken sağlık kuruluşlarının ilgili bölümlerine yönlendirme desteğinde bulundular. Evde Bakım Hizmetleri kapsamında ihtiyacı olan vatandaşlara nakil hizmetleri de veriliyor. Belediye’nin ambulansları ile sağlanan hasta nakil hizmetinden 948 vatandaş yararlandı.

Çankaya Belediyesi’nin Evde Bakım Hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’nin 0850 455 02 65 numaralı ücretsiz hattını arayarak başvuruda bulunabiliyorlar.