ÇANKAYA ÇORBASI ODTÜ’DE

ÇANKAYA ÇORBASI ODTÜ’DE

Çankaya Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine sıcak çorba ikramı Orta Doğu Teknik Üniversitesi’yle devam etti.

Soğuk havaların gelmesi ile birlikte vatandaşlara ve öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunan Çankaya Belediyesi, ikramlarını değişik bölgelerde sürdürüyor.

Daha önce Kızılay bölgesiyle başlatılan çorba dağıtımını şimdi de üniversite öğrencilerine yönelik olarak sürdüren Çankaya Belediyesi, soğuk havalarda öğrencilerin içini ısıtıyor.

400’E YAKIN ÖĞRENCİYE İKRAM EDİLDİ

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü ile Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü önünde yapılan çorba ikramı, bu hafta Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile devam ediyor. ODTÜ A1 Kapısı önüne kurulan stantla öğrencileri karşılayan Çankaya, sabahın erken saatlerinden itibaren öğrencilere sıcak çorba ikramında bulunuyor.

Yaklaşık 400 öğrencinin ilgi gösterdiği çorba ikramı, final döneminde olan öğrencilere sıcak bir sürpriz oldu.
EĞİTİM VE ÜRETİMİN ADRESİ: “ÇANKAYA EVİ“

Çankaya Belediyesi Çankaya Evleri’nde düzenlediği birbirinden farklı kurslarla 2015 yılında 7 bin 88 Çankayalının düşlerini gerçekleştirmesini sağladı. Her yaş grubuna açık olan Çankaya Evleri’nde hobi kurslarından meslek edindirme kurslarına kadar yaklaşık 60 farklı branşta eğitim verildi.

Çankaya Belediyesi’nin meslek edindirmeden hobi kurslarına kadar geniş bir yelpazede eğitim verdiği Çankaya Evleri’nden, 2015 yılında, 7 bin 88 Çankayalı yararlandı.

Yetişkinlere yönelik 51 farklı branşta çalışan birimlerde toplam 335 kurs verildi. El sanatları ve hobi kursları içinde en büyük ilgiyi resim, dans, kağıt rölyef, örgü, takı tasarım, ahşap süsleme ve mefruşat gibi dersler görürken, kişisel gelişim kurslarından ilk sırayı bilgisayar işletmenliği aldı.

İşaret dili, diksiyon ve dijital fotoğrafçılık derslerinin de yoğun ilgi gördüğü Çankaya Evleri’nde İngilizce ve İspanyolca ise yabancı dil eğitiminde en çok talep edilenler arasında yer aldı.

Meslek edindirme kursları arasında makyaj teknikleri ilk sırada yer alırken onu bilgisayarlı muhasebe, halkla ilişkiler ve sahne makyajı eğitimi izledi. Okuma yazma kurslarının da yoğun ilgi gördüğü Çankaya Evleri’nden yıl boyunca 6 bin 630 yetişkin yararlandı.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER UNUTULMADI

Yetişkinlerin yanı sıra çocuklara ve gençlere yönelik hizmetler de verilen Çankaya Evleri’nde, oyun ve masal odalarının yanı sıra gitar, dans ve bağlama dersleri ilgi gördü. Etüt saatlerinin de yoğun talep gördüğü Çankaya Evleri’nde, çocuk ve gençlere yönelik 5 alanda 38 farklı kursla 458 kişiye ulaşıldı.

BAKANLIK ONAYLI SERTİFİKA

Halk Eğitim Merkezlerinden gelen eğitmenlerin, resim, dikiş, seramik, yoga gibi hobi kurslarından, diksiyon, etkili iletişim, drama, yabancı dil gibi kişisel gelişim derslerine kadar çeşitli alanlarda eğitim verdiği “Çankaya Evi” kurslarını bitirenler, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alıyor.

Ayrancı, Bademlidere, Balgat, Beysukent, Cebeci, Çayyolu, Çiğdem, Dikmen, Emek, Oran, Karapınar, Maltepe, Mimar Sinan, Mürsel Uluç, Öveçler, Çayyolu, Seyran, Ümitköy ve Yüzüncü Yıl semtlerinde bulunan Çankaya Evlerine ilişkin ayrıntılı bilgi, www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesinden alınabiliyor.