CHP ‘nin 35. Olağan Kurultayı bugün

CHP 35. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda ‘Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik Kurultayı’ sloganıyla yapılacak.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 1275 delegenin imzasıyla aday gösterilmesi için bir çalışma yürütülürken, karşısında aday olarak İzmir Milletvekili Mustafa Balbay çıkmaya hazırlanıyor. Dün itibariyle henüz yeterli imzaya ulaşamayan Balbay, “İddiamı sürdürüyorum. Kurultay salonuna aday olarak girmeyi hedefliyorum” dedi.
CHP den Akademisyenlere destek

CHP Parti Meclisi’nin 35. Olağan Kurultay öncesi son toplantısından ‘Bu Suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlere destek çıktı.

CHP bildirisinde, “Ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz” denildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlığında yapılan PM toplantısının ardından, toplantıda hazırlanan bildiriyi CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin okudu. “CHP, her türlü terörü amasız, fakatsız ve lakinsiz şiddetle kınar ve lanetler. Terörün insanlık suçu olduğunu kabul eder” sözleriyle başlayan bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın ardından, 1128 akademisyen hakkında yargı ve üniversite yönetimleri tarafından başlatılan soruşturmaların Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

KABUL EDİLEMEZ

“Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla açılan soruşturmayla çok sayıda akademisyen gözaltına alındı ve görevden uzaklaştırmalar başladı. CHP Parti Meclisi olarak, ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz. Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef, Cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin ‘Akan kanlarınızla duş yapacağız’ ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor. Şiddet çağrısı içermedikçe ifade özgürlüğünü kullanan tüm yurttaşların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların son bulmasını talep ediyoruz.”