Davutoğlu:Vaatlerimizin %6o ını gerçekleştirdik

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi ve “Bu bahar terörsüz bir bahar olacak” dedi. Davutoğlu, konuşmasında Suriye görüşmelerinde PYD’nin masada olmasına karşı olduklarını da bir kez daha dile getirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu.

Terör olaylarına ve terörle mücadeleye değinen Davutoğlu, operasyonların ardından Silopi’de hayatın normale döndüğünü söyledi ve “İnşallah bu bahar Türkiye’nin her yerinde terörsüz, şiddetsiz bir bahar olacaktır” ifadesini kullandı.

Diyabakır’da karne günü ortaokula yapılan saldırıyı hatırlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

“İnsaf yoksunu terör odakları karne günü okula bomba attılar. İnsalık suçu olan terörün kaybettiği yer burasıdır. Terör ne kadar acımasız olursa o kadar başarılı olacağına inanır. Sadece nefret diliyle konuşmaktadır. Kim bu terör örgütünü savunursa aynı nefret söyleminin bir parçasıdır.

İnsanlıktan çıkmış bu zihniyet mutlaka kaybedecektir. Terörle mücadele kapsamında sürmekte olan operasyonların amacı bu zihniyeti ülkeden atmaktır. Bu caniliği, kirli hesapları ülkenin gündeminden çıkarana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“TELEFİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI”

Terör olayları nedeniyle bazı illerde eğitimde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için telafi eğitimlerinin başladığını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Cuma günü itibariyle öğrenci ve öğretmenlerimiz ara tatile girdi. Bütün öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’in bazı yerlerinde eğitimde bazı aksamalar yaşandı. Bu aksamaların telafi edileceğini söylemiştim. Milli Eğitim Bakanlığı, 5 Şubat’a kadar telafi eğitimine başladılar. Bu öğrencilerimizin diğer yaşıtlarından geride kalacağı korkusunu kimse yaşamasın. Aynı öğretmenlerden, aynı eğitimi almaya devam edecekler. İlk aşamada 15 bin öğrenci eğitim almaya başladı, bu sayı daha da artacak. Psikolojik destek de sunulacak.

Bu olumsuz sürecin telafisi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bizler ve bu devlet sadece sizin için varız. El ele aşamayacağımız hiçbir engel yok. Bu öğretmenlerimizin öğrencilerini yalnız bırakmadığı bu kutlu yolculuk için teşekkür ediyoruz.”

“KESİNLİKLE KARŞIYIZ”

Cenevre’deki Suriye görüşmelerinde PYD’nin masada olmasına karşı oldujlarını bir kez daha dile getiren Davutoğlu, “Biz herkesin masada olduğu bir görüşme istiyoruz. Ancak biz Kürtlere de zulmeden YPG ve PYD’nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bizim için PKK ile onun Suriye’deki kolu olan YPG ve PYD arasında hiçbir fark yoktur. Açık ve net tavır dünyaca görülmek durumundadır. Türkiye olarak Suriye’de yaşanan felakete kayıtsız kalma gibi bir durumumuz yoktur.

Türkiye dramın son bulması için elinden geleni yapmaya devam edecektir. Bizim Suriye’de Kürtlere karşı ön yargımız olduğuna yönelik bir tutum özellikle gündeme getiriliyor. Biz herkesin masada olduğu bir görüşme istiyoruz. Ancak biz Kürtlere de zulmeden YPG ve PYD’nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız.

Bir terör örgütünün masaya oturması bizim için kabul edilebilir değildir. İlle de masaya oturacaksa muhaliflerin yanına değil, işbirliği yaptığı rejimin yanına oturmalıdır. Suriye halkı hiçbir zaman yalnız olmamıştır, yalnız kalmayacaktır.”

ERKEN SEÇİM İDDİALARINA YALANLAMA

Davutoğlu, erken seçim iddialarını da kesin bir dille yalanladı.

“Her şey yoluna girmişken birileri bu istikrarlı gidişten rahatsız oldu. Türkiye erken seçime gidecek gibi aslı astarı olmayan bir iddia ortaya atıldı. Türkiye’nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Bu ülkede bir seçim yapılacaktır ama 4 yıl sonra, zamanı geldiğinde yapılacaktır. Spekülasyonlara itibar edilmemeli” diyen Davutoğlu şunları kaydetti:

“Kısır tartışmalardan uzaklaşarak bu ülkenin 2023 hedeflerine odaklanmamız lazım. Terörün bu millete yaşattığı acılara son vererek şehirleri barış ve kardeşlik şehri haline getirmemiz lazım.

Bizler hiçbir zaman seçimlerden çekinmedik, millet iradesini başımızın tacı yaptık. Siyasi istikrar bugün söz konusudur. Bu istikrarla gelen halkımız taleplerini karşılamak bizim görevimizdir. Bir an için bile gözümüzü hedeflerimizden ayırmayız. Siyasi kumpaslara mahal bırakmayız. Bizim ülkemiz için büyük hayallerimiz var.”

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından diğer satır başları şöyle:

“Davos’ta birçok ülkenin lideriyle bir araya geldik. Mülteci dramının sadece Türkiye’nin değil insanlığın bir sorunu olduğunu ifade etti. 3 milyar euro’nun kullanımının serbest bırakılması olumlu bir gelişmedir.

Mülteci konusuna para gözüyle bakmadık. İster versinler ister vermesinler insani görevimizi yaparız. En geç bu sene ekim ayında vatandaşlarımızın Avrupa’ya vizesiz seyahatini sağlayacağız.

Yeni sınamalarla karşı karşıya olduğumuz dönemde Türkiye ile ABD arasındaki işbirliğinin önemini teyit ettik. DEAŞ, PKK, El Nusra, El Kaide gibi örgütlerle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Türkiye bütün zorluklara rağmen siyasi ve ekonomik istikrarını sürdüren bir güçtür. Türkiye dünyanın en dinamik yükselen ekonomilerinden biri. Bu tabloda eksikliği hissedilen bir husus var. O da ne yazık ki muhalefet. Ne yazık ki Türkiye’nin bugünü ve geleceği için atılan adımlara muhalefetin hiçbir katkısı olmuyor.

Muhalefet demokrasinin olmazsa olmazıdır. Biz gece gündüz koştururken, sayın Kılıçdaroğlu bir anamuhalefet liderine yakışmayacak bir tutum sergiledi. Cumhurbaşkanı’na karşı takındığı tutum asla kabul edilemez. Sizin demokrasiye saygınız bu mu?

Meclis çatısı altındaki misyonunuza saygı gösteriyoruz. Siz Türkiye Cumhurbaşkanı’na saygı göstermiyor, hakaret ediyorsunuz. Bu yapıcılıktan uzak siyasi tutumunuz nedeniyle bu millet size ders üstüne ders verdi ama hiçbir şey öğrenmediniz. Kılıçdaroğlu bilsin ki, Türkiye bu köhne unsurları çoktan aştı.

Peki siz neden bu millet bizi kabul etmiyor diye kendinize soruyor musunuz? Çünkü bunlar aydın kültürü içinde konuştuğunuzda eleştiriyi öne çıkartırlar ama özeleştiri yapmazlar. Kurultayda sürekli isimler değişir ama CHP’nin zihniyeti kafası değişmez.

Bugün itibariyle reformlarımızın yüzde 30’unu vaatlerimizin yüzde 60’ını gerçekleştirdik. Bugün Cumhurbaşkanımızın onayıyla dövizli askerlik bedelini bin euro’ya düşürdük.

Hedeflerimizin en büyüğü yeni anayasadır. Türkiye cunta yapımı bir anayasa ile yol alamaz, almamalı. Buyurgan bir anayasa Türkiye’nin yol haritası olamaz. Milletin seçtiği bu aziz Meclis’ten güç almayan anayasa bize yol gösterici olamaz. Yeni anayasa sürecini başlattık. İnşallah Türkiye’ye ve Meclis’e yakışan bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bütün partilerin aynı şekilde konuya sahip çıkması gerekiyor.”