MHP de bir ilk;Grupta Bahçeli’ nin yerine Vural konuştu

MHP Grup Başkenvekili Vural, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Türkiye ziyaretine ve reddettikleri randevu talebine değindi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli rahatsızlığı nedeniyle partisinin bugünkü grup toplantısına katılamadı.

Bahçeli’nin yerine grup toplantısında MHP Grup Başkenvekili Oktay Vural konuşma yaptı.

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın geçen hafta yaptığı Türkiye ziyaretine değinen Vural, Biden’ın randevu talebinin MHP tarafından reddedildiğini hatırlattı.

‘Türkiye’nin meselelerinin yabancı bir devlet adamı ile konuşulmasının MHP’nin milliyetçi duruşuna uygun olmadığını’ söyleyen Vural, şunları söyledi:

“Eğer Biden ile birebir bir görüşmede bulunmuş olsaydık. Kendilerine şu can alıcı soruları soracağımızı ifade etmiştim. Terörle mücadelede Türkiye’nin yanında yer aldığını söyleyen bir ülkenin PKK’nın uzantısı PYD’ye silah yardımı yapması müttefiklik anlayışına uygun mudur. IŞİD’e karşı ortak bir mücadele yürütülürken, PKK’ya karşı neden ortak bir mücadele yürütülmemektedir.

Irak ve Suriye’de Türkmen varlığını gözönüne almayan politikalar neden ABD tarafından desteklenmektedir. Türkiye’nin Başika’da bulunmasına tepki gösteren Biden’e şunu sorardım; Türkiye’nin Başika’da ne işi var diyenler, on binlerce kilometre ötedeki Irak’ta ne işi olduğunu açıklamak zorundadır.

Biden’a son sözüm de şu olurdu; Türkiye’nin Kürt vatandaşlarıyla bir sorunu yoktur. Bölücü terör örgütü PKK ile mücadele etmektedir. Türkiye’de Kürdistan diye bir yer yoktur olmayacaktır da.”

Vural’ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

“Bu terör örgütünü muhatap alan sizler değil miydiniz? İmralı’daki akreple görüşmeleri başlatan kimdi? Terörist başını öven akile akıl danışan kimdi? PKK’yı aklayanlar kimin yandaş yazarlarıydı.

Dağa çıkışlar daha nitelikli hal aldı, Öcalan’ı zor duruma düşürüyorsunuz diyen kimin başbakan yardımcısıydı? Analar ağlamasın edebiyatıyla PKK’nın şehirlere dolmasına izin verilmesinin sonuçları bilinmiyor muydu?

PKK’nın silah stoklamasına şehirleri ele geçirmesine göz yuman kim? Bunca gözyaşının, bunca kaybın bir sorumlusu olmalıdır. Hükümette bir utanma arlanma duygusu görebiliyor musunuz?

Türkiye bu süreçte vahim hatalar yapmıştır. Bizim İmralı canisi dediğimiz bebek katiliyle ne konuşuldu, hangi konularda anlaşıldı. AKP İmralı canisine örgütü yönetme konusunda göz yummuş, icazet vermiştir.

Bugün PKK ile mücadele eden AKP değil, güvenlik bürokrasisinin ısrarıdır. Maalesef hükümet güvenlik güçlerimizin eline ayağına pranga vurmuştur. Güvenlik güçleri operasyon yapmak istemiş ama hükümet buna izin vermemiştir. Terörle mücadeleye sahip çıkanların dün terörle mücadele edenleri nasıl yolda bıraktıklarını dile getirmekten kaçınmamalıyız.

Sayın Yalçın Akdoğan, PKK ile görüşmelerin olmadığını söylemektedir. Ancak bunun da kokusu yakında çıkar. Dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Numan Kurtulmuş ‘Silopi’de parantez kapanmıştır, telefi ve resterosyan çalışması yapacağız’ demiştir. Terörle mücaeleyi aç parantez kapa parantez olarak ele almak aymazlıktır. Terörle mücadele anlık değildir, parantez içine alınamaz.

Dolaba koyduğunuz çözümü alınız tarihin çöp kutusuna atınız. Erdoğan’ın Türk milleti dememek için yemin etmeyen biriyle görüşebileceğini açıklaması çözümün yeniden ısıtılma çabasıdır.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sesleniyorum. Sözde akademisyenleri eleştirdiğiniz kadar vatansever aydınları da destekleyecek misiniz? Devletimiz bir beka tehdidiyle karşı karşıyadır. Türkiye amansız bir saldırıyla karşı karşıyadır.”