DON KİŞOT ÇANKAYA’DA

-DON KİŞOT ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesi, Modern Avrupa’nın ilk romanı kabul edilen “Don Kişot”un yazarı Miguel De Cervantes’i ölümünün 400. Yılında tüm dünya ile birlikte anıyor.
Anma kapsamında, Çağdaş Sanatlar Merkezi önüne yerleştirilen Don Kişot heykelinin Ankara’ya hediye edilmesinin yanı sıra Picasso’dan Dali’ye yüzlerce ünlü sanatçının eserleri de sergilenecek.

Çankaya Belediyesi, Modern Avrupa’nın ilk romanı olarak kabul edilen Don Kişot’un yazarı Miguel De Cervantes’i ölümünün 400. Yılında tüm dünya ile birlikte anacak. Belediye, başta İspanya olmak üzere elli ayrı ülkede iki binden fazla etkinliğin düzenleneceği anma kapsamında, Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) önüne yerleştirilen “Don Kişot” heykelini Ankaralılara hediye etti.

1 Şubat – 6 Mart 2016 tarihleri arasında ÇSM’de görülebilecek “Don Kişot’un İzleri” sergisinde ise Almanya’nın Goslar Modern Sanatlar Müzesi’nin Don Kişot Evi’nde yer alan dünyaca ünlü koleksiyonundan gelen çalışmalar yer alacak.

Sergide, Picasso’dan Dali’ye dünya sanatçılarının yanı sıra Selçuk Demirel, Utku Varlık, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Habip Aydoğdu, Yalçın Gökçebağ, Adnan Turani, Metin Yurdanur, Özdemir Altan, Fevzi Karakoç, Zafer Gençaydın’ın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın Türk sanatçının da “Don Kişot” için çizdiği resimler ve yaptığı heykeller yer alacak.
İbrahim Karaoğlu ve Bettina Ruhrberg küratörlüğünde Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ilk kez sergilenecek yapıtlar yıl içinde İstanbul, İzmir ve Antalya’daki galerileri de dolaşacak.