Çankaya’ lılar Şubat’ta SANAT’ a doyacak

ÇANKAYA’DA SANATLA DOLU BİR AY DAHA

Çankaya Belediyesi, Ankaralı sanatseverleri sergilerden konserlere, sinema festivalinden panele kadar pek çok etkinlikle dolu bir ayla daha buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi, sanat merkezlerinde düzenleyeceği sergilerden konserlere, sinema festivalinden panellere kadar pek çok etkinliği Ankaralılarla buluşturacak.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) şubat ayında ilk olarak Picasso’dan Dali’ye kadar yüzlerce sanatçının resim ve heykellerinden oluşan “Don Kişot’un İzleri” sergisine ev sahipliği yapacak. 6 Mart’a kadar görülebilecek sergiyle, Don Kişot’un yazarı, Miguel De Cervantes’in 400. ölüm yıldönümünde tüm dünyayla birlikte anılacak.

14 Şubat Sevgililer Günü’nü opera sanatçısı Hakan Aysev ile piyanist Anjelika Akbar’ın 17.30’da başlayacak konseriyle kutlayacak ÇSM’de, aynı gün 14.00’de yazar Ayşe Kulin’in katılımıyla “Dünya Öykü Günü” etkinliği de yer alacak.

15-21 Şubat tarihleri arasında ise “İspanyol Amerikası Film Haftası”nda yer alacak filmlerin ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacağı ÇSM’de, 26 Şubat 19.00’da Çankaya Belediyesi Çocuk Korosu ve Müzik Atölyesi, solo ve koro performanslar sergileyecek.

GALERİLER

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya 02-13 Şubat tarihleri arasında Timurtaş Onan Atölyesi’nin “Işık ve Gölge” isimli fotoğraf sergisine, 16-29 Şubat tarihleri arasında ise Deniz Sağdıç’ın antik dönemden bu yana düşünce dünyasının temel konusu olmuş tin kavramı üzerinde duran farklı tekniklerle yapılmış “Tin” sergisine ev sahipliği yapacak.

2-9 Şubat tarihlerinde Ayla Angın’ın “Kırmızılı Kadınlar Resim Sergisi” ni sanatseverlerle buluşturacak Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da ise 12-22 Şubat tarihleri arasında Emel Çetinkaya’nın karakalem ve yağlıboya resim sergisi görülebilecek. Galeri Kara, 17 Şubat 18.00’de “Kırmızı Sandalye” öykü okuma gününde de öykücü Hatice Günday Şahman’ı konuk edecek.

Programın ayrıntılı bilgisine www.cankaya.bel.tr adresli internet sitesinden ulaşılıyor.