”Topuklu Efe”meydanlarda….

Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP 25. Dönem Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Meral Akşener’e ‘genel başkanım’ diye hitap etti.

Merkez Bankası eski Başkanı ve MHP 25. Dönem Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Meral Akşener’e destek vermek üzere birlikte Uşak’a geldi. Atatürk Kültür Merkezi’nde partililere hitap ederken Akşener’e, “genel başkanım” diye hitap etmesi alkışlandı.
MHP’li eski milletvekili Meral Akşener, dün gün boyu Uşak ziyaretlerinin ardından akşam saatlerinde Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşaklılar ile buluştu. Akşener konuşmasında, “Babaanne olmaktan vazgeçtim. Gelinim torunuma iyi bakıyor, ya Başbakan olacağım ya Başbakan olacağım” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Uşaklılara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi eski milletvekili Meral Akşener; “Denizli, Aksaray, Uşak ve Kilis il teşkilatları ile Aksaray Merkez ilçe teşkilatı, İstanbul Fatih ilçesi teşkilatı, Elazığ, Samsun, Tokat, Kırklareli, Tekirdağ, Bayburt, Gümüşhane, Çorum İl, Elazığ merkez, Bayburt merkez, Gümüşhane merkez ilçe teşkilatları genel merkez tarafından kapatılmıştır. Atanan insanı görevden almak kötü bir şeydir ama seçilmiş bir heyeti görevden almak hakikaten çok istiskal edici bir durumdur. Ama buna rağmen Valilik kanadıyla bir partinin kapatılması gerçekten kalpleri kanatan bir durumdur. Genel merkez valiliğe yazı yazar, Uşak ilini kapattık der ve Uşak il başkanı ve yöneticileri anahtarı valiliğe teslim eder. Milletin kurduğu, ülkücülerin kurduğu, rahmetli cennet mekan başbuğumuzun kurduğu partimizi bugüne kadar sadece ihtilaller kapatmıştı. Bugün gelinen noktada valilik kanadıyla, genel merkez yazısıyla kapısına kilit vurdurulmak içimizde derin bir acıdır. O nedenle Uşak İl başkanı Ali Kurt ile biz kader birliği ettik. O benim evladım. Onun için buradayım. Onun için buradayız. Onunla birlikte bütün teşkilat mensuplarımız için buradayım” dedi.

Durmuş Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Şu andan itibaren, ‘MHP Genel Başkanı Meral Akşener’ diyorum, Ekonomiyle ilgili en büyük sorun ne derseniz, tasarruftur diyebilirim. Ülkemiz, geldiğimiz nokta itibarıyla önemli bir eşikte bulunuyor.” dedi.

Bir ülkede herhangi bir durumdan dolayı ekonomide bir şeyler yolunda gitmiyorsa, birinin gelip düzelteceğini söyleyen Durmuş Yılmaz, “Hiç bundan şüpheniz olmasın ama eğer ahlâki ve kültürel yozlaşma ortaya çıkarsa bunu tamir etmek o kadar kolay değil ve çok zaman alır, çünkü kültür dediğimiz şey onlarca, binlerce yıldan gelen damıtıla damıtıla gelen, bir gramlık esans gibi bir şeydir. Bu yüzlerce yılda biriktirdiğiniz değerleri kısa sürede harcarsanız, harcadığınız değerleri yerine koymak için çok uzun bir zamana ihtiyacınız olacaktır.” şeklinde konuştu.

Ekonomide tüketmeye çare bulunabileceğini belirten Yılmaz, “Bugün geldiğimiz noktada, ekonomide tüketmeye çare bulursunuz. Kültürel alanda, üretmeden tüketmek çok zor bir şey. Şu anda yapılan şey, kültürel birikimlerimizin için boşaltılıyor, ahlâki değerlerimizi kaybediyoruz. Bu son derece ciddi bir olay. Dejenerasyona uğrayan bu kültürel ve ahlâki değerlerimizi ihya etmek için yola çıktık, başka hiçbir hedefimiz yoktur, Ahlâk yoksa hiçbir şey yok. Kırmadan dökmeden, her şeyi tartarak, sizlerin de görüşlerini alarak hedefimize hep beraber ulaşacağız.” dedi.