”Arınç, gerçekleri fazlasıyla biliyor ama söyleyemiyor”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan, Hande Fırat ve Deniz Zeyrek’in gündeme ilişkin sorularını cevapladı

Kılıçdaroğlu, Bülent Arınç’ın son günlerde yapmış olduğu açıklamalarla ilgili sorulan soruya ise;

“BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMLARI DOĞRUDUR”
“Bu tamemen AKP’in iç tartışmasıdır. Bizi ilgilendirmez. Ama ele alınan konu önemlidir. Bütün samimiyetimle söylüyorum ki Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili olarak Bülent Arınç’ın açıklamaları doğrudur. AKP’nin kendi içinde güneş yüzü görmemiş gerçekler var. Dolmabahçe’deki görüşmeden Erdoğan’ın haberinin olmaması mümkün değil. Sayın Arınç, hepimizin bildiği gerçekleri söyledi” dedi.

“ARINÇ GERİ ADIM ATMAZ”
Parti içerisinde gelen baskıyla Arınç’ın geri adım atmayacağını söyhleyen Kılıçdaroğlu, “AKP’de farklı sesler çıktı ama baskıyla sözlerini geri çektiler. Bülent Arınç, içerden gelen bir baskıyla geri adım atmaz. Arınç’ın partide bir ağırlığı var, bunu hepimiz biliyoruz. Demek ki Arınç bile artık patlama noktasına geliyor. Parti içindeki gelişmeler Arınç’ı rahatsız ediyor demek ki…”

“YENİ BİR PARTİ KURULMAZ”
Kılıçdaroğlu, yeni bir parti çıkarmı sorusuna ise, “Yeni bir parti hareketin çıkacağını hiç zannetmiyorum. Sayın Arınç, gerçekleri fazlasıyla biliyor ama söyleyemiyor. Sayın Bülent Arınç’a bildiklerini söylememek yakışmıyor. Kul hakkı yiyene karışmıyorsanız o suça ortak oluyorsunuz demektir. Arınç, gün yüzü görmemiş hakikatleri söylemeyecekse hiç konuşmasın. Bu konu Arınç-Erdoğan arasındaki değil, tüm devleti ilgilendiren bir konudur”
GÖKÇEK MUHATAP ALINACAK KİŞİ DEĞİL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gökçek muhatap alınacak kişi değil. Biz Bülent Arınç’ı konuşuyoruz. Gerek var mı?” dedi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te ‘Tarafsız Bölge’ programında gazetecilerin sorularını cevaplarken Gökçek ile ilgili soruya “Gökçek muhatap alınacak kişi değil. Biz Bülent Arınç’ı konuşuyoruz. Gerek var mı?” dedi.

Sunucu Ahmet Hakan’ın, “Melih Gökçek, ‘bana cevap hakkı doğdu’ demiş Twitter’den. Gökçek’i eleştirdiniz mi?” sorusu karşısında CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Gökçek, muhatap alınacak kişi değil. Biz Bülent Arınç’ı konuşuyoruz. Gerek var mı?” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER