Çankaya Belediyesinden; ÜCRETSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ

ÜCRETSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ

Çankaya Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği ağız ve diş sağlığı hizmeti Çankayalılardan ilgi görüyor. Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ve semtlerde bulunan sağlıkevleri birimlerinde verilen ağız ve diş sağlığı hizmetinden, sadece Çankayalılar değil ilçe sınırları dışında ikamet eden vatandaşlar da yararlanabiliyor

Hizmetlerinde vatandaşların ücretsiz ve doğrudan yararlanabileceği sosyal projelere yer veren Çankaya Belediyesi, ağız ve diş sağlığı hizmeti konusunda klinik gibi çalışıyor. Başkentin her yerinden hastaların başvurabileceği ağız ve diş sağlığı hizmeti verilen birimlere vatandaşlardan yoğun talep geliyor. Çankaya Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’ne müracaat eden hastalar, diş taşı temizliği, dolgu, diş çekimi, florlama gibi birinci basamak sağlık hizmeti alıyor. İleri derecede tedavi görmesi gereken hastalar ise tam teşekküllü hastanelere yönlendiriliyor.

TAŞDELEN: “ÇANKAYA BELEDİYESİ HERKESİN BELEDİYESİ”

Sağlık hizmetlerinin en temel insan hakkı olduğunu ve Belediye olarak vatandaşların azami ölçüde yararlanabileceği hizmetleri sunduklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilmesi sosyal demokrat belediyeciliğin yapıtaşlarından biridir. İnsanlar sağlık gibi temel ihtiyaçlarını giderirken maddi kaygı taşımamalılar. İmkanlarımız ölçüsünde ve 6 diş hekimi arkadaşımız ile ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti veriyoruz. Özellikle geliri düşük vatandaşlarımız maddi kısmını düşünmeden kliniklerimize rahatlıkla başvurabilirler. Vatandaşlarımız tüm hizmetlerimizden yararlanabilsin diye tüm sağlık hizmeti birimlerimizi Çankaya Halk Sağlığı Merkezi olarak tek çatı altında topladık. Çankaya Belediyesi herkesin belediyesi, ihtiyacı olan talebi olan her vatandaşımıza kapımız açık. Bu hizmetleri savaş ortamından kaçıp yurdumuza gelen sığınmacılara da veriyoruz” diye konuştu.

5 NOKTADA HİZMET

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ile Çelikkale, Turgut Varol, Mürsel Uluç ve Prof. Dr. Nusret Fişek Sağlıkevlerine 2015 yılında başvuruda bulunan 7 bin 145 hastaya ağız ve diş sağlığı hizmeti veren Çankaya Belediyesi, 2016 yılının ilk ayında da 514 hastaya hizmet verdi. Belediye’nin ağız ve diş sağlığı hizmeti veren birimlerine müracaat eden hastalar, diş taşı temizliği, dolgu, diş çekimi, florlama gibi birinci basamak sağlık hizmeti alıyor. İleri derecede tedavi görmesi gereken hastalar ise tam teşekküllü hastanelere yönlendiriliyor.

ÇOCUKLARA ÖZEL İLGİ

Belediye’nin Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nde görev yapan 6 diş hekimi, Çankayalılara öncelikli olarak ağız ve diş sağlığını korumanın önemi hakkında bilgilendirme yapıyor. Başvuran hastalara, genel muayeneden geçirilerek diş fırçalama, ağız diş sağlığının korunması ve yapılması gerekenler konusunda detaylı bilgi veriliyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Birimi, okullarda öğrenciler için bilgilendirme seminerleri de düzenliyor. Okulları ziyaret ederek çocukları ağız diş sağlığı konusunda bilgilendiren Çankaya Belediyesi diş hekimleri, çocuklara diş taraması da yapıyor Tarama sonucunda diş sağlığı sorunu tespit edilen öğrenciler, Çankaya Halk Sağlığı Merkezi’ne getirilerek tedavi ediliyor. Merkezde, çocukların diş sağlığının korunması için erken yaşta yapılması gereken florlama işlemi de yapılıyor.